Vorbe şi fapte circulând pe contrasens, dinspre est…

Vorbe şi fapte circulând pe contrasens, dinspre est…

• Umblă vorba pe reţelele de socializare că armata rusă nu a trimis spitale militare trupelor de la graniţa cu Ucraina, lucru ce înseamnă că armata rusă nu va invada rebela ţară ex-sovietică doritoare de UE şi NATO. Să avem răbdare, deocamdată Putin e ocupat cu Olimpiada de la Beijing, medicii militari cu criza de coronavirus, Fondul Suveran Naţional cu număratul dolăreilor adunaţi din creşterea preţului petrolului, iar propagandiştii de la Kremlin cum să vorbească despre relaţia Rusia-NATO fără să para aburiţi de votcă.

• ”Noi vrem bune relaţii, echitabile, de respect reciproc şi egale cu Statele Unite, la fel ca şi cu orice altă ţară din lume”, spune Serghei Lavrov, într-un interviu acordat televiziunii ruse.

Asta da declaraţie, bravos dom’le! La fel ca şi cu orice ţară din lume, da, da… Asta se întâmplă şi cu Ucraina, nu-i aşa, tâmpiţii lui Zelenski au 250.000 de soldaţi la ei în ţară, iar ruşii doar nişte provocatori acolo, prin Donbas. Păi echitate este asta?

ADVERTISING

Echitate înseamnă şi 100.000 de soldaţi ruşi ce-şi spală obielele în Nipru sau mai bine un guvern la Kiev care să-i acorde domnului Putin ,,respectul” pe care nu i l-a putut da un vetust şi anacronic amiral german. Că ce naiba să faci cu un preşedinte croat pe care îl ia gura pe dinainte când nu trebuie, ce să faci dacă nu sunt mai mulţi orbani în Europa…

• ”De fiecare dată se dovedeşte că linia (statelor NATO) trebuie să se deplaseze şi mai mult către Est. Acum ea s-a apropiat deja de Ucraina”, denunţă Lavrov.

Luând de bună declaraţia de la punctul anterior, oare respectul reciproc nu înseamnă şi faptul că Ucraina are dreptul de a adera la NATO? Nu, zice domnul ministru de Externe rus, pentru că aici nu avem reciprocitate, Rusia nu va intra niciodată în NATO.

I-auzi, dom’le, şi eu care credeam că parte din Rusia este deja în NATO, via Berlin…

• ”Noi nu vrem războiul. Şi nu avem nevoie deloc de el. Iar cei care îl impun, şi anume occidentalii, îşi urmează propriile planuri egoiste”, declară şeful Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patruşev.

Care va să zică virgulă că cei 100.000 de soldaţi ruşi sunt la graniţa de est a Ucrainei ca să apere Rusia de egoiştii capitalişti vestici. Băi, băieţi, sunteţi de partea greşită a graniţelor, dacă până şi germanii au în Ucraina investiţii de miliarde de euro, iar voi nu aveţi decât un Donbas în ruine.

Apoi, dacă au nemţii investiţii în Rusia de vreo 20 de miliarde, aş zice că sunteţi deja pe sfert cuceriţi, măi, băieţi. Euroii şi dolăreii de care vă speriaţi acţionează deja în spatele frontului…

• Domnul Vasile Dîncu ne linişteşte, spunând că nu mobilizăm rezerviştii, pentru că nici Ucraina nu şi i-a mobilizat pe ai săi.

Dar lumea se vaită că sunt chemaţi la centrele militare din est vârstnici cu armata făcută pe vremea comunismului. Să nu ne alertăm, n-avem rezervişti mai tineri dacă armata a devenit ne-obligatorie acum un sfert de veac. Dar decât să-i punem pe jar pe d-alde moş Teacă din centrele militare din Moldova mai bine îi trimitem la pensie şi cu banii economisiţi mai cumpărăm nişte bordaje de corvete franţuzeşti, poate se milostiveşte domnul Macron să ne mai trimită în contrapartidă trei tancuri, la paritate cu cele trei avioane trimise de nemţi.

Cât despre vajnica armată română, eu aş propune să-i mobilizeze pe toţi falnicii generali în rezervă la paritate cu rezerviştii chemaţi, ca să aibă cine le comanda pasul de defilare acestora, aşa, în bună tradiţie militară, să vadă şi ăia de la NATO şi UE cum mor râmele ruseşti la trei metri sub pământul călcat de bocancii noştri neaoşi şi autohtoni…

Este şi ăsta un mod de a-i ţine pe domnii generali departe de păcatul necazon al plagiatului.

• Legat de chemarea la Centrul militar judeţean Brăila a unui profesor bolnav cronic ce a făcut armata la vânători de munte pe vremea lui Ceaşcă, îl somez public pe domnul Emilian Isailă să nu mai producă articole în care să denigreze tactica armatei române de retragere în munţi pentru rezistenţă armată în cazul unei eventuale confruntări cu Rusia. Munţii noştri falnici şi cam tociţi sunt tot acolo în Dobrogea şi sunt singurul teritoriu în care soldatul rus, obişnuit cu votca şi stepa, nu are avantaj tactic, că d-aia au luat-o copiii maicii Rusii pe spinare în Afganistan.

Ce n-am înţeles este de ce marina din Brăila n-are în dotare bocanci cu ţinte, cordeline, berete şi şosete albe de bumbac, cum îi şade bine vânătorului de munte. De ce îi adună pe ăia din Brăila când Beştepe sau munţii Măcinului sunt în Tulcea e clar, tulcenii nu au vânători de munte în dotare.

Dar de ce dracu’ au de gând să suie neşte barcaze de cauciuc taman sus acolo, ca să supravegheze rezerviştii Delta cu binoclurile? Păi de braconieri nu se ocupa rezervaţia Deltei? Ce are asta a face cu dorinţa ruşilor de a bracona în Ucraina?

Întrebat dacă se pune problema revenirii la stagiul militar obligatoriu, ministrul Apărării, domnul Vasile Dîncu, a răspuns: ”În niciun caz, aceasta nu este o opţiune pentru noi în acest moment”.

Păi şi ăia de la centrele militare judeţene pe cine mai cheamă pe viitor anapoda la mobilizare? Nu zice nimic PNRR-ul despre decimarea funcţionarilor acestora camuflaţi în uniforme militare?

A, la un general trebuie musai nişte oameni în uniformă, ca să se justifice pensiile lor speciale, da, am înţeles. Şi trebuiau avansaţi ca să scape NATO de ei, mirifică strategie militară, eu zic să-i vindem pontul ăsta şi lui Putin, poate nu mai invadează Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇