Grădină botanică cu buruieni din taiga udate cu votcă

Grădină botanică cu buruieni din taiga udate cu votcă

• Domnul cancelar german, Olaf Sholz, a suspendat autorizarea gazoductului Nord Stream II. S-a grăbit, ca să nu se facă de râs că i-o iau americanii înainte. Ce n-am auzit este interdicţia necesară şi morală ca cetăţenii germani foşti prim-miniştri să mai facă parte din conducerea Gazprom.

• Mă aşteptam ca doamna senator Diana Şoşoacă să prezinte scuze ambasadei Rusiei pentru trupele NATO prezente pe teritoriul României, dar uite că nu s-a întâmplat. Poate din cauză că misiunea ei „sfântă” a fost doar creşterea numărului de decese din pandemie şi atât.

• La Constanţa, marele preot antivaccinist Teodosie a sfinţit sediul AUR. Să plece necuratul de aici, a spus preotul împroşcând apă sfinţită peste ziduri şi oameni, de-a valma. Bineînţeles că primul a plecat fanul marelui ctitor de la muntele Athos. Apoi, membrii AUR au ieşit din sediu, iar zidurile au rămas curate ca pruncii după scăldătoare.

ADVERTISING

• Şefa Comisiei Europene le-a blocat conturile parlamentarilor ruşi, care au votat pentru „recunoaşterea” republicilor pe invers din Donbas. Ba mai mult, le-a ridicat dreptul de călătorie prin Europa. Nu-i problemă, distinşilor Dumei le rămâne Siria şi eventual Lugansk-ul ca destinaţii de călătorie pentru că, nu-i aşa, la palatul de la Soci al lui Vladimir nu încap toţi în vacanţe. Cică prea mulţi preoţi şi numerologi bântuie pe acolo.

Oricum, Dmitri Medvedev promite pe Twitter să încălzească ţărmul Mării Azov cu gazul ce nu va mai fi trimis în Europa prin Nord Stream II. Totuşi, ar mai fi o problemă, nimeni nu ştie cum vor fi aduse de flota militară rusă apele clare ale Mediteranei de la Saint-Tropez la nord de Mariupol. Pentru că domnul Macron s-a supărat pe Lavrov.

• Parascovenia cu sancţiunile aplicate Rusiei este că ele au nevoie de timp ca să-şi arate eficacitatea. Celor ce se arată „dezamăgiţi” de sancţiuni şi ar dori ca acestea să fie atât de dure încât să dărâme imediat zidurile Kremlinului le pot spune doar atât: sectoarele economiei ruse sancţionate după invadarea Crimeii nu şi-au revenit nici azi la parametri de dinaintea invaziei.

• Viktor Orban a trimis trupe la graniţa cu Ucraina şi spune că îl va susţine pe preşedintele Zelenski. Ciudată declaraţie şi cam pe dos, fiind dumnealui mare admirator al marelui kremlinian. Deşi nu cred schimbarea asta la faţă a premierului ungar, totuşi, nu mă tem că acţiunea maghiară ar fi vreun copy-paste după cea putinistă. Asta deoarece Ungaria are nevoie de bani europeni şi pusul de-a curmezişul sancţiunilor UE pute a ne-stat de drept mai dihai ca o măruntă ciorovăială cu homosexualii honvezi.

• Cam cât o fi tainul de iertare al Bisericii Ruse, cumva între o sută şi mie de oameni ucişi la o biserică? Dacă Putin a construit pentru iertarea păcatelor sale vreo mie de biserici în Rusia, numărul celor trimişi la Domnul prin grija ţarului este cam mare, mare de tot…

Dar în cartea cu care Domnul judecă faptele oamenilor, deci înclusiv pe cele ale feţelor bisericeşti, cu ce pedeapsă fi-vor dăruiţi cei ce au primit pentru ridicarea casei Domnului bani murdari de sânge? Asta pentru că donatorul nu s-a căit de ucidere şi nu se potoleşte, chiar dacă ctitoreşte.

Iar Teodosie are mari şanse ca după invazia din Ucraina să primească nişte ruble roşii, mustind de sânge ucrainean, ca să construiască cu ele nişte ziduri şi nişte icoane pătate de păcat, taman ca la muntele Athos.

• Bineînţeles că Europa este de vină. Să se hotărască Europa asta când găvăreşte pe bucăţi sau când vorbeşte pe de-a-ntregul, ca să ştie şi domnul Putin ce şi cum, să nu mai facă fără virgulă confuzii. Europa asta care i-a moştenit pe atenienii ce-şi ucideau filozofii care le arătau păcatele, dar săreau la ziduri toţi ca unul când o invadau perşii. Cine din maica Rusie să o mai înţeleagă dacă şi preoţii şi oligarhii sunt confuzi, ca după o săptămână de praznic cu votcă. Măcar dacă s-ar fi jucat de-a Marathonul, tot ar fi priceput câte ceva.

• ,,Bun venit în lumea nouă, în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!",  a scris fostul preşedinte şi premier Dmitri Medvedev, pe Twitter.

Moşule, dacă nu eşti la curent cu noutăţile occidentale, nici Donald Trump nu mai scrie pe Twitter. Apoi, dacă Europa va plăti cei 2.000 de euro, îi va plăti ălora care merită, SUA, Qatarului, Nigeriei, nu Rusiei. Aşa că mai bine ţi-ai vedea matale de treburile din ogradă, cum ar fi blocata la nivel internaţional, datoria suverană a Rusiei şi deficitul bugetar al rămăşiţelor imperiului lui Petru cel Mare, păstorite de Putin cel Mic, Ctitor şi Numerolog.

• Liderii separatiști din Doneţk şi Lugansk au amenințat că vor lua înapoi teritoriul pierdut în faţa forțelor ucrainene în vara lui 2014. Ce să vă fac, dragilor, dacă marele maestru de la Kremlin a jucat neinspirat pieile voastre la ruletă? Dar parcă era vorba de jumătate din Ucraina sau de toată Ucraina, nu de bucăţi din Donbas, aşa umbla vorba anterior pe twitter-ul gazos al domnului Medvedev.

• Acciza la carburanţi va fi redusă la jumătate, iar ministrul de Finanţe crede că preţul la pompă va scădea imediat cu peste 1 leu! Florin Cîţu, ne-omul care a dat rezerva guvernului la primarii PNL şi a lăsat bugetul cu dinaintea goală la vreme de criză energetică, are tupeul să ceară demisia lui Câciu, dacă treaba nu se confirmă. Ce-am ajuns, domnule, benzinarii să hotărască soarta unui ministru PSD, deşi nu sunt membri PNL!

• Volodimir Zelenski crede că nu va fi război cu Rusia acum, pentru că, prin ocuparea unei bucăţi din Donbas, Rusia abia îşi construieşte o „fundație puternică” pentru o posibilă escaladare militară ulterioară, în regiunile separatiste din est. Preşedintele să mulţumească SUA, care prin devoalarea planurilor lui Putin au reuşit cumva să mai stăvilească ambiţiile împerialiste ale personajului de la Kremlin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇