Medvedev îi ironizează pe europeni, după ce Germania a blocat Nord Stream2: Bun venit în lumea nouă!

Medvedev îi ironizează pe europeni, după ce Germania a blocat Nord Stream2: Bun venit în lumea nouă!

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a comentat ironic, într-o postare pe Twitter, anunțul cancelarului german Olaf Scholz privind suspendarea autorizării gazoductului Nord Stream2. ”Bun venit în lumea nouă!”, le transmite oficialul rus europenilor.

”Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Ei bine, bun venit în lumea nouă, în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”,  a scris fostul preşedinte şi premier Dmitri Medvedev, pe Twitter.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor legate de criza din Ucraina

Cu câteva ore înainte, cancelarul german Olaf Scholz a anunțat public că a cerut Ministerului Economiei să facă ceea ce este necesar pentru a opri imediat procedura de autorizare a gazoductului, procedură fără de care Nord Stream2 nu poate fi pus în funcțiune.

Decizia cancelarului german vine ca urmare a pasului decisiv făcut luni seara de Rusia privind recunoașterea teritoriilor separatiste din estul Ucrainei, care a revoltat toate statele occidentale, acestea anunțând sancțiuni severe pentru regimul de la Moscova.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇