Oscar 2022 - lista câștigătorilor și o premieră istorică

Oscar 2022 - lista câștigătorilor și o premieră istorică

Cea de-a 94-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre din Los Angeles. Evenimentul a fost prezentat de actriţele Regina Hall, Amy Schumer şi Wanda Sykes.

Jessica Chastain a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, potrivit contului de Twitter al evenimentului.

La această categorie au concurat actriţele Jessica Chastain ("The Eyes of Tammy Faye"), Olivie Colman ("The Lost Daughter"), Penelope Cruz ("Madres Paralelas"), Nicole Kidman ("Being the Ricardos"), Kristen Stewart ("Spencer").

ADVERTISING

Acesta este primul premiu Oscar din palmaresul actriţei americane. Ea a fost nominalizată în 2013 la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" datorită interpretării din filmul "Zero Dark Thirty" şi în anul 2012 a primit o nominalizare la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" pentru evoluţia sa din filmul "The Help".

THE EYES OF TAMMY FAYE | Official Trailer | Searchlight Pictures

Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal a fost acordat lui Will Smith, pentru rolul său din lungmetrajul "King Richard".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Javier Bardem ("Being the Ricardos"), Benedict Cumberbatch ("The Power of the Dog"), Andrew Garfield ("Tick, Tick… Boom!"), Will Smith ("King Richard"), Denzel Washington ("The Tragedy of Macbeth").

Will Smith, în vârstă de 53 de ani, îl interpretează în filmul "King Richard" pe Richard Williams, tatăl şi antrenorul celebrelor jucătoare de tenis Venus şi Serena Williams.

El a fost și protagonistul unui moment tensionat: Will Smith l-a plesnit pe Chris Rock pe scenă la Oscaruri, din cauza unei glume despre soţia sa. A prezentat apoi scuze în lacrimi (Video)

KING RICHARD – Official Trailer

Cineasta neozeelandeză Jane Campion a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună regie cu filmul "The Power of the Dog" la cea de-a 94-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles, potrivit contului de Twitter al evenimentului.

ADVERTISING

La această categorie au fost nominalizaţi regizorii Kenneth Branagh ("Belfast"), Ryusuke Hamaguchi ("Drive My Car"), Paul Thomas Anderson ("Licorice Pizza"), Jane Campion ("The Power of the Dog"), Steven Spielberg ("West Side Story").

Filmul "The Power of the Dog" i-a adus cineastei Jane Campion numeroase trofee importante în acest an, inclusiv premiile BAFTA şi Globul de Aur pentru regie.

Filmul japonez "Drive My Car", regizat de Ryusuke Hamaguchi, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional.

CODA, filmul regizat de Sian Heder, o dramă despre fiica unor părinți surzi care își urmează pasiunea pentru muzică, a fost desemnat cel mai bun film. Apple TV+ a intrat astfel în istorie, fiind primul serviciu de streaming care a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun film.

Ariana DeBose, pentru rolul din "West Side Story" și Troy Kotsur, pentru jocul său din "CODA" au primit Oscarurile pentru cei mai buni actori în rol secundar.

Billie Eilish și fratele său Finneas O'Connell au primit Oscarul pentru cântec original, pentru No Time To Die, cântecul celui mai recent film din seria James Bond.

Producția SF Dune a primit mai multe premii tehnice, pentru imagine, sunet, scenografie, efecte vizuale și editare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇