Curiozități despre produsele și obiectele pe care le folosim frecvent

Curiozități despre produsele și obiectele pe care le folosim frecvent

De multe ori, folosim anumite obiecte și produse fără să conștientizăm cât de importante sunt în viața fiecăruia dintre noi ori fără să ne dăm seama cum au evoluat din cele mai vechi timpuri și până astăzi.

De multe ori, folosim anumite obiecte și produse fără să conștientizăm cât de importante sunt în viața fiecăruia dintre noi ori fără să ne dăm seama cum au evoluat din cele mai vechi timpuri și până astăzi.

Îți propunem, în rândurile ce urmează, să descoperi câteva curiozități despre unele dintre produsele și obiectele pe care le folosești frecvent.

ADVERTISING

Gențile

În prezent, femeile au în garderobă mai multe modele de genti dama, pe care le asortează outfiturilor zilnice. Numele „geantă de mână“a fost prima dată folosit la începutul anilor 1900 și, de fapt, desemna servieta bărbaților. Primele dovezi despre folosirea genților datează din secolul al XIV-lea.

În Egiptul Antic era ceva obișnuit ca bărbații să poarte în jurul taliei obiecte asemănătoare unor poșete, în care să transporte diferite lucruri.

În zilele noastre, o femeie petrece aproximativ 76 de zile din viață căutând ceva anume în geantă. În medie, într-o poșetă, se găsesc 15 articole diferite, cele mai comune fiind cheile, portofelul și telefonul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vodka

Denumirea „vodka“ provine din cuvântul rusesc „voda“, care înseamnă apă. Cu toate acestea, nu rușii sunt cei care au inventat această licoare. Vodka a fost creată, inițial, în Polonia, în secolul al VIII-lea.

În 1945, Rusia a rămas fără vodka. Se întâmpla la 9 mai, după ce Germania nazistă a capitulat și astfel s-a încheiat în Europa cel de-Al Doilea Război Mondial. Rușii au petrecut intens și în doar 22 de ore o nouă criză a apărut: au rămas fără vodka. De asemenea, în Primul Război Mondial, Rusia a interzis vânzarea acestei băuturi. Drept rezultat, guvernul rus a pierdut, în scurt timp, o treime din venituri.

ADVERTISING

Avantajul acestei băuturi este că poate fi folosită și în scopuri medicale. Pe de o parte, este un bun remediu împotriva stresului. Pe de altă parte, este un dezinfectant natural, având proprietăți antiseptice. În acest sens, poate fi folosită pentru a trata durerile de dinți ori pentru a curăța rănile.

Mai mult decât atât, vodka poate acționa ca un toner natural, datorită proprietăților sale dezinfectante, putând fi folosită pentru curățarea porilor. Pentru această întrebuințare, trebuie diluată cu apă.

Jucăriile

Una dintre cele mai vechi jucării inventate este titirezul. Primele modele erau realizate din elemente din natură, precum fructele sau nucile. În prezent, la sute de ani distanță, titirezul este confecționat, de regulă, din lemn sau plastic.

Plastilina Play-Doh a fost inventată în anii 1930 ca produs de curățat tapetul. Între timp, detergenții au fost eliminați din produs și a devenit una dintre cele mai apreciate jucării pentru copii.

O altă jucărie care are o istorie bogată este Yo-yo. Acest obiect ar fi apărut în Grecia, în anul 500 î.e.n., și, până în secolul al 16-lea, vânătorii din Filipine foloseau Yo-yo ca armă de vânătoare.

Nu în ultimul rând, păpușile sunt printre cele mai vechi jucării pe care copiii le folosesc. Însă, aceste obiecte au și alte întrebuințări. Păpușile sunt folosite și pentru scopuri spirituale, în anumite ritualuri considerate magice.

Multe dintre obiectele și produsele pe care le folosim în viața de zi cu zi au o istorie bogată, care merită descoperită, pentru a înțelege mai bine semnificația și evoluția lor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇