Cum a ajuns Camilla regină graţie soacrei

Cum a ajuns Camilla regină graţie soacrei

Odată se spunea despre ea că este o distrugătoare de case, iar acum va fi încoronată regină alături de Charles.

Camilla îşi va lua locul alături de regele Charles al III-lea la „dorința sinceră” a reginei Elisabeta, subliniată într-un mesaj publicat în februarie.

Camilla devine regina consoartă, același titlu acordat soției regelui George al VI-lea, care la moartea monarhului a primit titlul de regina mamă (e vorba de mama reginei Elisabeta).

„Când fiul meu Charles va deveni rege, știu că îi veţi oferi lui și soției sale, Camilla, același sprijin pe care mi l-aţi oferit; și este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută drept regina consoartă, deoarece își continuă propriul serviciu loial”, a scris regina.

ADVERTISING

Charles își dorea demult ca soţia lui să ia titlul de regină și să fie astfel încoronată. Dar faptul că va fi cunoscută drept regina Camilla a fost posibil doar datorită unei schimbări extraordinare în opinia publică, realizată şi datorită soacrei ei, scrie The Guardian.

Ce spunea prinţesa Diana despre Camilla

Ani în şir, britanicii nu au avut-o la inimă pe Camilla despre care prinţesa Diana spunea în privat că este un „rottweiler”.

Camilla părea condamnată să fie dezaprobată etern de britanici, după interviul-bombă din 1995, în care prințesa Diana s-a plâns: „eram trei în această căsătorie”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După moartea Dianei, în 1997, a fost nevoie de doi ani pentru ca Charles și partenera sa de lungă durată să-şi facă prima apariție publică împreună la o petrecere. Apoi, în anul următor, regina Elisabeta și-a semnalat aprobarea participând la un prânz cu Charles și Camilla.

Cuplul s-a căsătorit abia în aprilie 2005, într-o ceremonie civilă urmată de o binecuvântare religioasă la Capela Sf. George, în prezenta reginei.

Camilla a luat atunci titlul de prințesă consoartă – un semn referitor la ceea ce Charles spera că se va întâmpla la moartea mamei sale.

ADVERTISING

Nunta a atras 20.000 de oameni pe străzile care duceau la Castelul Windsor, ceea ce a fost cel mai clar semn că şi Camilla a cucerit publicul britanic.

Prințul Harry a fost cel care i-a confirmat acceptarea în familie, când în 2005 a respins imaginea Camillei ca „mamă vitregă rea”, descriindu-o drept o „femeie minunată care l-a făcut pe tatăl nostru foarte, foarte fericit, ceea ce este cel mai important lucru”. „Eu și William o iubim până la capăt”, a spus el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇