Charles va domni sub numele de Charles al III-lea, William și Kate au devenit duci de Cornwall

Charles va domni sub numele de Charles al III-lea, William și Kate au devenit duci de Cornwall

Charles, noul suveran al Regatului Unit, va domni sub numele de Charles al III-lea, după moartea reginei Elisabeta a II-a, a anunţat joi premierul britanic Liz Truss, transmite EFE.

„Astăzi, Coroana trece, aşa cum a făcut-o timp de peste o mie de ani, la noul nostru monarh, la noul nostru şef de stat, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea”, a declarat şefa guvernului britanic într-un discurs către ţară rostit din faţa reşedinţei oficiale din Downing Street.

Prințul Charles va deveni rege în următoarele 24 de ore. Mesajul transmis la moartea mamei sale

ADVERTISING

De asemenea, prinţul William şi Catherine şi-au asumat titlurile de Duce şi Ducesă de Cornwall. Biografia contului oficial de Twitter al lui Kate şi William s-a schimbat în: "Contul oficial al Ducelui şi Ducesei de Cornwall şi Cambridge şi al Fundaţiei Regale, cu sediul la Palatul Kensington". Până acum, prinţul Charles şi Camilla purtau aceste titluri, iar prinţul William şi Kate dețineau titlul de duce şi ducesă de Cambridge. 

Regia Elisabeta a II a a Marii Britanii a murit, joi, la vârsta de 96 de ani, după ce starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid, informează BBC.

ADVERTISING

Joi la prânz, un comunicat al Palatului Buckingham informa că medicii s-au declarat îngrijorați şi au recomandat ca regina să rămână sub supraveghere medicală. Iar membrii familiei au fost chemați de urgență la Castelul Balmoral din Scoția, unde se află acum regina.

Până la finele zilei, Prințul Charles și soția sa Camilla, Ducele de Cambridge, Ducele de York şi Contele şi Contesa de Wessex, dar și prinţul Harry se aflau alături de regină. Premierul Marii Britanii, Liz Truss, a rămas însă la Londra.

ADVERTISING

Detalii despre ziua în care regina Elisabeta a II a și-a luat adio de la lume.

Cu o domnie întinsă de-a lungul a 70 de ani, Elisabeta a II-a a intrat în istorie ca un monarh al recordurilor. Regina cu cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit și-a dedicat existența slujirii poporului său.

Elisabeta a II-a a fost primul copil al viitorului rege George al VI-lea și al soției acestuia, Lady Elizabeth Bowes-Lyon. Numele său oficial este Elisabeta a II-a, prin Grația Domnului, a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a celorlalte tărâmuri și teritorii ale sale, conducătoarea Commonwealth-ului, apărătoare a credinței (născută la 21 aprilie, 1926, Londra, Anglia), regină a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din 6 februarie 1952.

Fiind copilul celui mai tânăr fiu al Regelui George al V-lea, Elisabeta a II-a avea șanse minime de a accede la tronul Marii Britanii. Destinul i s-a schimbat pe 11 decembrie 1936, când unchiul ei, Edward al VIII-lea (ulterior duce de York) a abdicat pentru a se putea căsători cu femeia pe care o iubea, americanca Wallis Simpson. Tatăl ei a devenit Regele George al VI-lea, iar ea trecut pe primul loc în linia de succesiune la tron.

Mai multe despre viața extraordinară a Reginei Elisabeta a II a, cea care și-a pus întreaga viață în slujba Marii Britanii.

Ce s-a întâmplat după ce a fost anunțat decesul reginei Elisabeta a II a - LIVE TEXT


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇