Regina Elisabeta nu se simte deloc bine. Prinţii Charles, William şi Harry - de urgenţă la Balmoral. Semne că situaţia e foarte gravă

Regina Elisabeta nu se simte deloc bine. Prinţii Charles, William şi Harry - de urgenţă la Balmoral. Semne că situaţia e foarte gravă

Toată lumea este cu ochii pe Marea Britanie, unde starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii pare că se deteriorează accelerat.

Potrivit unui comunicat emis de Palatul Buckingham, medicii s-au declarat îngrijorați şi au recomandat ca regina să rămână sub supraveghere medicală. Membrii familiei au fost chemați de urgență la Castelul Balmoral din Scoția, unde se află acum regina.

Regina Elisabeta are 96 de ani şi în ultimele luni a avut mai multe momente în care a anulat participarea sa la diverse evenimente, din cauza unei stări de sănătate precare.

ADVERTISING

Prințul Charles și soția sa Camilla au ajuns primii la Balmoral, pentru a fi alături de regină. După care, cu un avion care a aterizat pe aeroportul Aberdeen, au ajuns alți şapte membri ai familiei regale, printre care Ducele de Cambridge, Ducele de York şi Contele şi Contesa de Wessex. Kate, ducesa de Cambridge, a rămas la Windsor, împreună cu copiii.

De asemenea, Prinţul Harry este în drum spre Scoția, dar nu este însoțit de soţia sa, Meghan, deși ambii se află de câteva zile în Marea Britanie.

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, a făcut o declarație despre această situație, dar nu are în plan să călătorească spre Scoția.

ADVERTISING

„Întreaga țară va fi profund îngrijorată de veștile venite de la Palatul Buckingham azi la prânz. Gândurile mele - și gândurile oamenilor din întreaga noastră Regat - sunt alături de Majestatea Sa Regina și de familia sa în aceste momente”, a spus Liz Truss.

Biroul premierului a anunțat că Liz Truss nu are în plan să viziteze Scoația. „Premierul lucrează din Downing Street în această după-amiază (joi - n.r.) într-o serie de întâlniri”, a transmis Downing Street, potrivit Association Press.

Semne că situaţia e foarte gravă

Corespondentul regal al BBC Jonny Dymond spune că există un grad de îngrijorare care nu a mai fost văzut până acum pornind de la faptul că declarația a fost emisă în condițiile în care Palatul Buckingham e foarte reticent în a face orice comentariu despre starea de sănătate a reginei.

ADVERTISING

Iar toţi copiii şi nepoţii care se duc să fie alături de regină arată cât de serioasă e problema.

În plus, ceremonia tradițională a schimbării gărzii, care urma să aibă loc vineri dimineață în fața Palatului Buckingham, a fost anulată.

Miercuri, regina a fost nevoită să anuleze o întâlnire virtuală planificată cu miniştrii, după ce a fost sfătuită de medici să se odihnească.

Cu o zi înainte, ea a fost fotografiată în timp ce o numea pe Liz Truss în funcţia de prim-ministru. Noul premier numit al Marii Britanii, Liz Truss, a mers la Balmoral pentru a fi numită de regină, o acţiune neobişnuită, deoarece suverana ar fi trebuit să o numească în mod normal la Londra.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇