Charles a devenit regele Marii Britanii

Charles a devenit regele Marii Britanii

Prințul Charles este, în acest moment, rege al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, după ce mama sa, regina Elisabeta a II-a, a murit în seara zilei de joi, 8 septembrie, potrivit The Guardian. El va fi încoronat în cursul unei ceremonii cu mai multe etape.

Regina Elisabeta a II a a murit – citește totul despre condițiile în care a murit și reacțiile de după ce a fost anunțat decesul.

Jurnaliștii britanici scriu că prințul Charles este oficial moștenitor al coroanei încă de la vârsta de 3 ani. A ajuns însă la vârsta de 73 de ani și abia acum urmează să urce pe tron.

ADVERTISING

Deja în comunicatul familiei regale, Charles este numit „rege”. Titulatura este confirmată și pe contul oficial de Twitter al familiei. Se va numi Regele Charles al III lea.

În presă a apărut deja un comunicat pe care Charles în semnează ca „Majestate Sa”.

Noul rege va fi proclamat la Palatul Saint James din Londra, imediat ce acest lucru va fi posibil, din punct de vedere logistic. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în cursul zilei de vineri, 9 septembrie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit The Guardian, în jurul orei 10:00, se va reuni, la Palatul Sfântul James, Consiliul de Ascensiune. Se va citi, de la balcon, declarația prin care Charles va fi proclamat rege.

În cursul după-amiezii, noul rege îi va primi în audiență pe premier și pe miniștri, pe liderul Opoziției, pe Arhiepiscopul de Canterbury și pe decanul de la Westminster.

Parlamentul îl va omagia pe noul rege.

Steagurile se vor înălța la vârful catargului pentru încoronare și vor rămâne arborate în acest fel timp de 24 de ore. Ulterior, vor fi coborâte la jumătatea catargului, până în ziua înmormântării Elisabetei a II-a.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇