Cazul Rammstein: raport medico-legal favorabil lui Lindemann

Cazul Rammstein: raport medico-legal favorabil lui Lindemann

Avocații solistului trupei Rammstein au solicitat un raport medico-legal pentru rănile prezentate de Shelby Lynn. Concluzia: acestea au fost cauzate mai degrabă de un accident decât de o influență externă.

O anchetă solicitată de Simon Bergmann și Christian Schertz, avocații solistului trupei germane Rammstein, ar trebui să-l exonereze pe Till Lindemann de acuzațiile pe care i le-a adus nord-irlandeza Shelby Lynn, susține casa de avocatură.

Lynn a povestit că, după un concert Rammstein desfășurat în luna mai în capitala Lituaniei, Vilnius, i-ar fi fost administrate droguri, motiv pentru care nu și-a putut explica diverse vânătăi de pe corp.

ADVERTISING

Firma de avocatură angajată de Lindemann a solicitat ca imaginile video cu hematomul presupusei victime să fie analizate de Institutul de Medicină Legală de la Spitalul Universitar din Köln. Scopul a fost să se afle „ce cauze ar putea avea rănile prezentate. În special, ar trebui să se evalueze dacă rănile ar putea fi atribuite abuzului fizic”.

„Eveniment accidental” care nu exclude influența externă

Comunicatul Schertz Bergmann citează din raportul întocmit de directorul Institutului din Köln, Markus Rothschild: „În general, morfologia și localizarea leziunilor documentate vorbesc mai mult despre un eveniment accidental, fără ca o influență externă să poată fi complet exclusă. Cu toate acestea, din punct de vedere criminalistic, constatările nu sunt specifice unei influențe externe."

ADVERTISING

Rotschild a explicat în scris pentru DW că astfel de rapoarte de plauzibilitate ar fi în majoritatea cazurilor efectuate prin examinarea corpurilor victimelor, fie că sunt vii sau decedate. Dar: „Solicitările pentru un raport de plauzibilitate sau de interpretare a prejudiciului bazat pe imagini sau materiale video au crescut semnificativ în ultimii ani”, iar institutul din Köln are „o mare experiență și expertiză” în acest domeniu.

Rothschild subliniază însă că „evaluarea și interpretarea fotografiilor sau a materialelor video (...) este întotdeauna (supusă) anumitor limitări”. Despre speța în discuție, același Rotschild mai spune că „materialul vizibil era de o calitate relativ bună a imaginii”.

ADVERTISING

„Nicio dovadă de violență sexuală”

Shelby Lynn a declarat public că Till Lindemann ar fi vrut să facă sex cu ea în timpul concertului. Refuzul ei, a completat femeia, l-a supărat pe muzician.

Potrivit raportului comandat, întocmit de Markus Rothschild, „nu există nicio dovadă că rănile documentate de martor ar fi rezultatul unei agresiuni sexuale”, dar nici nu poate să excludă, „exclusiv pe baza constatărilor prejudiciului, existența unui abuz sexual sau a unui viol”.

La sfârșitul lunii mai, Lynn scria pe Twitter că Lindemann nu a atins-o și că nu a susținut niciodată că a fost violată de el.

Avocații Schertz și Bergmann mai precizează în scrisoarea lor că Parchetul din Vilnius a închis ancheta preliminară demarată acolo după plângerea lui Shelby Lynn.

Till Lindemann este, de asemenea, investigat la Berlin, au mai confirmat avocații săi, care au precizat, totodată, că „această anchetă nu se bazează pe plângeri penale ale presupuselor victime, reclamanții fiind terțe persoane neimplicate, care își fundamentează plângerile exclusiv pe reportaje din mass-media și pe acuzațiile din rețelele de socializare”.

Până în prezent, „nu există nicio dovadă disponibilă care să probeze comiterea unei infracțiuni din partea clientului nostru”.

Procese împotriva relatărilor din media

Într-un ultim punct, avocații lui Lindemann anunță că urmează să pornească acțiuni „împotriva relatărilor inadmisibile și a acuzațiilor neadevărate din mass-media și de pe rețelele de socializare”.

Unul dintre articolele vizate, spune comunicatul casei Schertz Bergmann, a apărut în revistei Der Spiegel, unde, printre altele, ar fi fost încălcată intimitatea clientului lor.

Și Swiss Ringier AG a fost avertizat pentru o relatare din 18 iunie, pe care editorul a retras-o între timp. Firma de avocatură a avut în vedere și un canal de YouTube, care a susținut acuzațiile lui Shelby Lynn.

În plus, mai multe femei au comentat că au participat la o preselecție pentru sex cu Lindemann la petrecerile din culise, fără ca acest detaliu să le fi fost comunicat în mod explicit în prealabil.

Till Lindemann neagă acuzațiile. Unul dintre colegii săi de trupă, bateristul Christoph Schneider, s-a distanțat public, între timp, de solistul Rammstein.

Verena Greb


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇