Au refuzat să joace handbal pe plajă în chiloți la campionatul european și au fost amendate. Gestul făcut de Pink

Au refuzat să joace handbal pe plajă în chiloți la campionatul european și au fost amendate. Gestul făcut de Pink

Cântăreața Pink s-a oferit să plătească amenda de 1.500 de euro primită de echipa națională de handbal pe plajă a Norvegiei după ce jucătoarele au fost sancționate pentru că au purtat pantaloni scurți în loc de chiloți la un meci din campionatul european.

Federația Europeană de Handbal (FEH) a spus că echipamentul folosit în meciul cu Spania, disputat în Bulgaria, a încălcat regulamentul și a decis o amendă de 150 de euro pentru fiecare jucătoare, potrivit ABC News.

Pink a reacționat pe Twitter, susținându-le pe jucătoare și anunțând că vrea ea să plătească amenda.

ADVERTISING

”Sunt foarte mândră de jucătoarele din echipa de handbal a Norvegiei pentru modul în care au protestat față de regulile sexiste legate de uniformă. Federația Europeană de Handbal ar trebui să fie cea amedată, pentru discriminare sexuală. Bravo, doamnelor. Aș fi fericită să plătesc eu amenzile pentru voi. Mergeți tot înainte”, a scris Pink pe Twitter.

Decizia Federației a fost criticată și de ministrul norvegian al Sportului, Abid Raja. Oficialul i-a mulțumit și cântăreței pentru sprijin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Echipa a răspuns de asemenea, într-un comentariu pe Instagram, declarând că va continua să lupte pentru egalitate în sport.

După valul de critici, Federația a spus că oamenii nu s-au informat corect. Mai exact, FEH se apără că informase că solicitarea echipei norvegiene urma să fie discutată în august, dar cu toate acestea fetele nu au mai așteptat și au purtat pantaloni scurți.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇