A murit unul dintre actorii din Stăpânul Inelelor

A murit unul dintre actorii din Stăpânul Inelelor

Ian Holm, actorul care a dat viață personajului Bilbo Baggins în trilogia Stăpânul Inelelor, a murit la vârsta de 88 de ani.

Decesul a fost confirmat de agentul său pentru The Guardian.

”Cu mare tristețe anunț că Sir Ian Holm a murit în această dimineață, la vârsta de 88 de ani. A murit în spital, alături de familia sa și îngrijitorul său”, au anunțat reprezentanții actorului.

Boala de care suferea Holm era legată de Parkinson.

”Era încântător, amabil și foarte talentat. Ne va lipsi enorm”, au adăugat aceștia.

ADVERTISING

Ultimele zile de viață ale actorului au fost documentate într-o serie de portrete făcute de soția lui, Sophie de Stempel.

Holm, care a câștigat un premiu Bafta și a fost nominalizat la Oscar pentru rolul lui Sam Mussabini, în filmul Chariots of Fire din 1981, a părut să aibă o înclinație pentru rolurile secundare.

El a renunțat la teatru în 1976, iar apoi și-a recuperat fanii când a apărut pe marile ecrane în trilogia Stăpânul Inelelor, în rolul hobbit-ului Bilbo Baggins.

La începutul acestei luni, actorul chiar și-a exprimat regretul că nu a putut participa la o reuniune virtuală cu actorii care au jucat în celebrele filme.

ADVERTISING

”Îmi pare rău că nu vă pot vedea în persoană. Îmi este dor de voi și sper ca aventurile să vă poarte în multe locuri. Eu sunt în izolare în casa mea de hobbit”, a transmis Holm atunci.

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇