Pauză de la caniculă, dar vin furtunile: Noi coduri de la ANM

Pauză de la caniculă, dar vin furtunile: Noi coduri de la ANM

Se strică vremea în aproape toată țara, fiind în vigoare două coduri de furtuni până miercuri dimineața!

Un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată a intrat în vigoare la ora 10 astăzi și este valabil până miercuri dimineața, ora 3.

Doar sudul și vestul țării ce scapă de ploi, dar în rest e afectată toată țara.

„În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp”, arată ANM.

ADVERTISING

Apoi, în același interval, este în vigoare și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

„În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp”.

harta-10

Ulterior, de la ora 3, când expiră cele două coduri, intră în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică. Aceasta va fi valabilă până pe 21 iulie, ora 22.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, mai ales după-amiaza și seara, local în zona de munte, precum și în nord-estul, centrul și sud-estul țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...45 l/mp”.

harta-2-4
Foto: Capturi ANM

Cum va fi vremea la București

Vremea în Capitală se menține caniculară, cu o temperatură maximă de 31-32 de grade. Însă vin și ploile.

ADVERTISING

„Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Tenperatura minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade”.

Apoi, miercuri, scad temperaturile și ne mai răcorim nițel:

„Instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi după-amiaza, când se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină.

Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a perioadei, va fi în jurul valorii de 29 de grade”.

Vezi și - Şi tot cald, cald, cald va fi - prognoza meteo pe două săptămâni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇