Ne mai bucurăm de o toamnă blândă vreo câteva zile, apoi vine frigul – prognoza meteo pe două săptămâni

Ne mai bucurăm de o toamnă blândă vreo câteva zile, apoi vine frigul – prognoza meteo pe două săptămâni

Primele zile ale acestei săptămâni se anunță mai calde decât în mod normal pentru această perioadă din an.

În schimb, de la sfârșitul lunii se răcește, potrivit prognozei meteo pentru următoare două săptămâni. Aceasta este valabilă în intervalul 26 octombrie – 8 noiembrie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Iată situația pentru fiecare regiune din țară:

Banat

În primele zile ale intervalului vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit. Media temperaturilor va fi de de 17…20 de grade. Noaptea, vor fi 6…9 grade.

Între 30 octombrie și 2 noiembrie se răcește, iar maximele vor ajunge la 12 – 14 grade. Noaptea vor fi 3 – 6 grade.

Va ploua local în perioada 29-31 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză.

Crișana

Și în Crișana va fi mai cald decât în mod normal pentru finalul lunii octombrie. Media maximelor va fi de 17…20 de grade, iar a minimelor de 6…9 grade.

Ulterior, în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, se răcește, cu maxime de 12…14 grade şi minime de 2…6 grade.

Va ploua local în perioada 29-31 octombrie, dar sunt așteptate ploi și după 2 noiembrie.

Transilvania

Temperaturile vor fi destul de ridicate până în data de 30 octombrie, cu medii ale maximelor de 14…19 grade şi ale minimelor de 5…8 grade.

După data de 31 urmează o răcire accentuată, cu 9…12 grade ziua şi 0…5 grade noaptea.

Ploi locale se vor semnala în jurul datei de 30 octombrie.

Maramureș

Și în această regiune temperaturile sunt ridicate pentru luna octombrie, cu o medie a valorilor diurne de 18…20 de grade și a celor nocturne de 7…9 grade.

Se răcește după 30 octombrie, când vor fi maxime de 12…13 grade şi minime de 3…5 grade.

Ploile vor fi mai frecvente în perioada 29-31 octombrie. Sunt șanse mari de ploaie și la începutul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

Moldova

Se anunță maxime de 14…19 grade și minime de 7…11 grade până în data de 30 octombrie, deci mult mai ridicate decât cele specifice la sfârşit de octombrie.

Apoi, vine frigul la sfârșitul lunii și vor fi 10…13 grade ziua şi 3…5 grade noaptea.

În data de 30 octombrie se vor înregistra ploi mai frecvente. De asemenea, în celelalte zile din interval va ploua în general slab.

Dobrogea

Până în 30 octombrie, valorile termice ajung la maxime de 18…20 de grade şi minime de 10…14 grade. Apoi vremea se va răci accentuat, iar maximele scad până la 10…13 grade ziua şi 4…6 grade noaptea.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului şi în jurul datei de 29 octombrie.

Muntenia

Maxime de 17…20 de grade şi minime de 8…10 grade sunt așteptate până la sfârșitul lunii, iar apoi se face mai frig. Vor fi, în medie, 12…14 grade ziua şi 2…5 grade noaptea la începutul lunii noiembrie. A doua săptămână de prognoză va debuta cu o încălzire uşoară a vremii.

Se vor semnala pe alocuri ploi slabe, temporare.

Oltenia

O vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârșitul lui octombrie. Media maximelor va fi de 18…20 de grade, iar a minimelor de 7…10 grade.

Ulterior, în intervalul 31 octombrie – 2 noiembrie, se răcește treptatat, când vor fi maxime de 13…15 grade şi minime de 3…5 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă în cele 2 săptămâni.

La munte

La munte, maximele vor varia între 8…14 grade și minimele vor fi pozitive în cea mai mare parte a zonei montane.

Din 30 octombrie, însă, răcirea vremii va fi accentuată, astfel că temperaturile vor fi de 2…6 grade ziua şi valori sub pragul de îngheţ noaptea.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată între 30 octombrie – 2 noiembrie, perioadă când la altitudini mari vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia-ro: