Informare meteo de vreme rea pentru toată țara și cod galben de ninsori și viscol. În București, trecem de la 18 la 4 grade

Informare meteo de vreme rea pentru toată țara și cod galben de ninsori și viscol. În București, trecem de la 18 la 4 grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineața, o informare de vreme rea valabila pentru toată țara și un cod galben de ninsori și viscol pentru zona de munte.

Astfel, informarea de răcire accentuată, precipitații mixte, intensificări ale vântului și ninsori viscolite la munte intră în vigoare vineri la ora 14:00 și expira sâmbătă la ora 16:00.

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă (06 martie) și în celelalte regiuni.

ADVERTISING

Vor fi precipitații, vineri (05 martie) în nordul, vestul și centrul țării, iar sâmbătă (6 martie) mai ales în sud. În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60...90 km/h, viscolind temporar zăpada.

ADVERTISING

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h și, trecător, 70 km/h.

De vineri de la ora 16:00 până sâmbătă la ora 16:00 va fi în vigoare un cod galben de ninsori și viscol.

În intervalul menționat, la munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

harta

Cum va fi vremea în București

Vineri, vremea va fi deosebit de caldă în orele amiezii, când se vor înregistra 17…18 grade. Cerul, mai mult senin în mare parte a intervalului, se va înnora treptat spre sfârșitul acestuia.

ADVERTISING

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări după-amiaza și seara, cu viteze la rafală de până la 45 km/h . Temperatura minimă va fi de 1…3 grade.

Sâmbătă, însă, vremea va fi închisă, iar în prima parte a zilei, temporar se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, cu tendință de transformare în lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, (viteze la rafală de până la 45 km/h). Temperatura maximă, în scădere semnificativă față de ziua anterioară, va fi de 4…5 grade.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇