Informare meteo de vreme rea, în aproape toată țara. La munte va ninge viscolit

Informare meteo de vreme rea, în aproape toată țara. La munte va ninge viscolit

Meteorologii au emis, joi, o informare de vreme rea valabilă de vineri, ora 20.00, până sâmbătă, la ora 17.00.

În intervalul menționat precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp.

În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea.

În București, temperaturile maxime nu vor depăşi 10 grade Celsius

În ceea ce privește municipiul București, vremea va fi închisă pe parcursul următoarelor două zile, cu ploi pe parcursul nopţii şi intensificări moderate ale vântului.

Temperaturile se vor situa între 4 şi cel mult 10 grade Celsius, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în intervalul 20 noiembrie, ora 12:00 – 21 noiembrie, ora 8:00, cerul va prezenta înnorări, iar în cursul nopţii va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului, când viteza la rafală va atinge 35 – 45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 9-10 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

De asemenea, pe parcursului zilei de sâmbătă, respectiv între orele 8:00 şi 17:00, vremea se va răci, iar cerul va fi mai mult noros şi temporar va mai ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade Celsius.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro: