Început de iarnă cu temperaturi în creștere - Cum va fi vremea în decembrie

Început de iarnă cu temperaturi în creștere - Cum va fi vremea în decembrie

Prima lună de iarnă vine cu vreme în încălzire în mai multe zone din țară și cu temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit. Abia spre finalul anului valorile termice se apropie de normalul perioadei.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi excedentare în săptămâna aceasta și în săptămâna 12 – 19 decembrie, precizează ANM în prognoza pe 4 săptămâni.

28 noiembrie - 5 decembrie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile sudice și sud-estice, dar și deficitare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

5 – 12 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în nord-est, dar mai ridicate în vest, nord-vest și centru. În rest, valorile termice vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

12 – 19 decembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și local în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Vor fi precipitații multe la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

19 - 26 decembrie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇