Două zile de caniculă în sud și est. În restul țării vor fi averse, vijelii și grindină

Două zile de caniculă în sud și est. În restul țării vor fi averse, vijelii și grindină

Locuitorii din sudul și estul țării se vor confrunta cu încă două zile de căldură sufocantă. În celelalte zone vor fi averse, vijelii și grindină.

Așadar, ANM a emis o avertizare cod galben de caniculă, valabilă vineri și sâmbătă.

În sudul și estul țării, valul de căldură va persista și local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în regiunile extracarpatice.

cod-galben-canicula
Foto: ANM

Au mai fost emise și alte două atenționări de ploi. Prima avertizare, cod galben, a intrat în vigoare azi la ora 10:00 și este valabilă până mâine la ora 10:00.

ADVERTISING

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și zona de munte, iar seara și noaptea și în vestul Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

A doua atenționare, cod portocaliu, a intrat în vigoare tot azi la ora 10:00 și expiră mâine la ora 06:00.

Sunt vizate județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Alba și Hunedoara, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

ADVERTISING

Vor fi averse torențiale, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

cod-ploi
Foto: ANM

Vremea la Bucureşti

Temperaturi maxime caniculare de 34 - 36 de grade se vor înregistra în Bucureşti, pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, arată prognoza specială de la ANM.

În intervalul 16 iulie, ora 10:00 - 17 iulie, ora 23:00, vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

ADVERTISING

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 34 - 36 de grade, în timp ce minima va oscila între 18 şi 21 de grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇