Cod portocaliu și galben de furtuni în aproape toată țara

Cod portocaliu și galben de furtuni în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, luni dimineață, atenționările de vreme rea. Astfel, meteorologii au emis și o atenționare de tip cod portocaliu de furtuni, pe lângă cea de tip cod galben. Cea portocalie este valabilă pentru jumătate din țară.

Codul portocaliu de furtuni intră în vigoare luni la ora 13:00 și expiră marți noapte la ora 03:00. Acesta vizează Oltenia, Banat, Crișana și local Transilvania și Muntenia.

Aici vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70...80 km/h. Se anunță frecvente descărcări electrice și grindină.

ADVERTISING

Cod galben de furtuni

În același timp, de luni dimineață de la ora 10:00 a intrat în vigoare un cod galben de furtuni. Atenționarea expiră marți la ora 10:00. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor avea loc descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp, conform ANM.

coduri-furtuna
Foto: Administrația Națională de Meteorologie

Citește și: Furtunile au făcut ravagii în țară: Copaci doborâți de vânt, acoperișuri desprinse și case inundate

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇