Cod galben de furtuni în aproape toată țara, dar nu scăpăm de caniculă

Cod galben de furtuni în aproape toată țara, dar nu scăpăm de caniculă

Meteorologii au emis marți o nouă avertizare Cod galben de furtuni pentru mare parte din țară.

Avertizarea de instabilitate atmosferică este în vigoare marți, între orele 12:00 și 22:00.

În zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

ADVERTISING

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Buzău.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala marți (16 august) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar miercuri (17 august) cu precădere în nord, centru și nord-est.

harta-cod-galben-august

Nu scăpăm de canicula

De miercuri, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării.

ADVERTISING

Însă pentru București, ANM a anunțat o prognoză specială. Marți, în intervalul 10:00 - 22:00, vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 33…34 de grade şi disconfort termic în creştere.

Cerul va fi variabil, cu perioade scurte în care vor fi posibile înnorări, averse şi descărcări electrice, îndeosebi spre seară.

Vântul va sufla slab şi moderat

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇