Cod galben de caniculă pentru aproape toată țara, până la sfârșitul lunii. În Capitală vor fi 38 de grade

Cod galben de caniculă pentru aproape toată țara, până la sfârșitul lunii. În Capitală vor fi 38 de grade

Meteorologii au emis luni un cod galben de caniculă valabil pentru aproape toată țara.

Atenționarea intră în vigoare marți și e valabilă până sâmbătă, 31 iulie. În intervalul vizat cea mai mare parte a țării va fi lovită de un val de căldură ce va aduce temperaturi caniculare și disconfort termic accentuat.

”În ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

ADVERTISING

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, se arată în avertizarea ANM.

Meteorologii precizează că și astăzi, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice.

cod-galben-canicula-1
Foto: meteoromania.ro

38 de grade în Capitală

Vremea va deveni caniculară și în Bucureşti. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

ADVERTISING

Până la sfârşitul săptămânii disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, potrivit prognozei speciale pentru Capitală în intervalul 26 - 31 iulie.

Valorile temperaturii maxime vor creşte de la 32…33 de grade luni, spre 35…36 de grade marţi. Apoi se vor situa în jurul a 38 de grade. Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Citește și: Cum va fi vremea în săptămâna 26 iulie - 1 august: România ia foc la 42 de grade

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇