Avertizări de ploi torențiale și vijelii în toată țara. Cod roșu în 3 județe

Avertizări de ploi torențiale și vijelii în toată țara. Cod roșu în 3 județe

Ploile abundente și vijeliile pun stăpânire pe toată țara, iar meteorologii au emis 3 atenționări printre care una cod roșu. Să le luam însă pe rând.

Prima atenționare, cod galben, este valabilă de azi de la ora 12:00 până mâine la ora 10:00. În intervalul menționat, în vestul, estul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp.

Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

ADVERTISING

A doua atenționare, cod portocaliu, este valabilă tot de azi de la ora 12:00 până mâine la ora 10:00. În Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70…80 l/mp.

În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

Avertizarea cod roșu intră în vigoare azi la ora 15.00 și expiră la noapte, la ora 03:00. Potrivit meteorologilor, local în județul Vâlcea, în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș se vor acumula cantități de apă de 70…90 l/mp și izolat peste 100 l/mp.

image

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇