ANM a emis un cod portocaliu de viscol și unul galben de ploi pentru toată țara

ANM a emis un cod portocaliu de viscol și unul galben de ploi pentru toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineața, un cod portocaliu și l-a actualizat pe cel galben de ploi.

De la ora 10:00 a intrat în vigoare un cod galben de precipitaţii în majoritatea zonelor, care expiră joi la ora 06:00.

În regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum și zonele montane şi submontane se vor cumula cantități de apă local de 25…35 l/mp și pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40…70 l/mp.

Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania și local în Maramureș, iar începând din noaptea de marți spre miercuri    (16 /17 martie) și în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile.
 

ADVERTISING

În toată zona montană și local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55...65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei.

De la ora 14:00 până miercuri la ora 23:00 va fi în vigoare un cod portocaliu de  intensificări ale vântului, ninsori abundente și viscol puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

ADVERTISING

Astfel, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90...110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

harta-1

Cum va fi vremea în București

Marți în timpul zilei și în noaptea de marți spre miercuri va ploua aproape continuu și se vor acumula cantități de apă însemnate (20…30 l/mp și izolat peste 35 l/mp).

Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări (rafale de 40…45 km/h).

ADVERTISING

Miercuri și în noaptea de miercuri spre joi, temporar va mai ploua, în general slab cantitativ, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime vor fi de 6…8 grade, iar cele minime de 2…4 grade.

Citește și articolele zilei pe SpotMedia.ro

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇