Huawei: Protejarea biodiversității Lacului Neusiedl din Austria utilizând tehnologie avansată

Huawei: Protejarea biodiversității Lacului Neusiedl din Austria utilizând tehnologie avansată

Huawei Austria, împreună cu Universitatea din Viena și Parcul Național Neusiedler See – Seewinkel, sprijină un proiect de cercetare pentru promovarea cunoștințelor despre protecția mediului și conservarea speciilor.

Huawei Austria, Universitatea din Viena și Parcul Național Neusiedler See – Seewinkel au lansat proiectul comun TECH4ALL. În colaborare cu ONG-ul Rainforest Connection (RFCx), tehnologiile inteligente și AI vor fi utilizate pentru cercetarea biodiversității în zona marginală a lacului Neusiedl și pentru a extrage o serie de măsuri de protecție adecvate pe baza rezultatelor.

„Suntem un hotspot al biodiversității din Austria și ne bazăm pe mentalitatea practică”, explică DI Johannes Ehrenfeldner, directorul Parcului Național. Proiectul, care este planificat să continue timp de doi ani, va aduce numeroase beneficii celui mai vestic lac din zona de stepă din Eurasia.

Protejarea biodiversităţii vaste a Austriei

Lacul Neusiedl nu este doar cel mai mare lac din Austria, dar găzduiește și o floră și o faună foarte speciale. Ca rezultat al acestui proiect, echilibrul dintre managementul zonei de stuf și protecția mediului, precum și ecosistemul regiunii pentru oameni și animale, poate fi îmbunătățit. „Cu ajutorul cunoștințelor acumulate, putem ajunge la măsuri în lupta împotriva schimbărilor climatice”. Dr. Christian H. Schulze de la Departamentul de Botanică și Cercetare a Biodiversității de la Universitatea din Viena adaugă: „Datorită dinamicii hidrologice modificate a lacului, sunt de așteptat efecte nu numai asupra zonei de stuf, ci și asupra biodiversității acesteia."

ADVERTISING

Proiectul va explora efectele pe termen scurt și lung ale fluctuațiilor nivelului apei asupra speciilor de păsări care se împerechează, precum și importanța zonei de stuf pentru fauna sălbatică pe tot parcursul anului. Cercetătorii analizează, de asemenea, modul în care diferitele condiții meteorologice afectează cântecul păsărilor. „Consecințele schimbărilor climatice sunt evidente în zona din jurul Lacului Neusiedl”, spune Astrid Eisenkopf, viceguvernator al Burgenlandului. „Din proiectul comun TECH4ALL, sperăm să obținem noi perspective despre protecția mediului și biodiversitate. Acestea ne vor ajuta să menținem regiunea în stare bună pentru populație”.

Pentru proiect, peste 70 de dispozitive sunt plasate în zona de stuf pentru a înregistra peisajul sonor. Unele dintre dispozitive stochează înregistrările pentru analize ulterioare, în timp ce altele numite Nature Guardian sunt conectate direct la rețeaua wireless. Nature Guardian este un sistem de monitorizare acustică care creează o dimensiune cu totul nouă cercetării, fiind capabil să colecteze date acustice în mod continuu în diferite locații, indiferent de vreme sau de ora din zi. Datele Nature Guardian sunt transmise de la distanță și în timp real prin rețeaua wireless Magenta, cea mai bună rețea din Austria. Această abordare rapidă și minim invazivă nu numai că economisește mult din timpul cercetătorilor, ci are și un efect extrem de mic asupra habitatul animalelor.

ADVERTISING

Willi Song, Chairman Huawei Technologies pentru Republica Cehă, Austria și Slovacia explică tehnologia în detaliu: „Cel mai mare avantaj este că vocile păsărilor și amfibienilor pot fi transmise prin rețeaua mobilă, ceea ce economisește mult timp oamenilor de știință și minimizează impactul asupra animalelor. De asemenea, este foarte dificil pentru cercetătorii din această zonă în special să aibă acces la studii.”

Tehnologia și inteligența artificială în natură

De la impactul pozitiv asupra societății la proiecte de conservare: Tehnologia joacă un rol important în multe domenii și contribuie în mod semnificativ la o varietate de dezvoltări pozitive. Proiectul de la Lacul Neusiedl este primul proiect TECH4ALL al Huawei din Austria. Împreună cu ONG-ul Rainforest Connection, Huawei lucrează deja la multe proiecte diferite la nivel internațional: balenele sunt monitorizate și protejate în largul coastei Irlandei, iar în pădurile din Chile Huawei lucrează pentru a proteja vulpea lui Darwin, pe cale critică de dispariție. „Austria are ecosisteme incredibile, neatinse și o biodiversitate enormă. Este grozav că în sfârșit putem implementa un proiect în această țară frumoasă, cu parteneri extraordinari”, a declarat încântată Chrissy Durkin, Director de Expansiune Internațională la Rainforest Connection. „Parteneriatul cu mari companii tehnologice precum Huawei ne permite să facem proiecte de cercetare care nu ar fi posibile fără expertiza lor”.

ADVERTISING

Pentru mai multe informații despre proiectele curente ale Huawei, consultați:

https://www.huawei.com/en/tech4all

Mai multe informații despre Huawei Technologies Austria:

https://grayling.uncovr.com/News.aspx?menueid=22194

Despre Huawei

Huawei Technologies (www.huawei.com) este un producător de top de soluții de telecomunicații. Produsele și soluțiile companiei sunt implementate în peste 170 de țări și utilizate de 45 dintre cei mai mari 50 de operatori de rețea din lume și de o treime din populația lumii. Huawei are o experiență vastă în tehnologiile fixe, mobile și IP. Portofoliul companiei include produse mobile, produse tehnologice de comutare, produse de rețea, aplicații software și terminale. Huawei are aproximativ 194.000 de angajați în întreaga lume, dintre care peste 45% lucrează în cercetare și dezvoltare. Din 2007, Huawei este reprezentată în Austria cu o locație în Viena și are aproximativ 120 de angajați în Austria.

Despre Universitatea din Viena și Facultatea de Științe ale Vieții

Făcând o diferență. Din 1365.

Universitatea din Viena (www.univie.ac.at) este una dintre cele mai vechi și mai mari universități din Europa: aproximativ 10.000 de angajați lucrează în 20 de facultăți și centre, inclusiv 7.400 de oameni de știință. Acest lucru face ca Universitatea din Viena cea mai mare instituție de cercetare din Austria, precum și cea mai mare instituție de învățământ: în prezent, sunt înscriși aproximativ 90.000 de studenți naționali și internaționali; cu 178 de programe de studiu, universitatea oferă cea mai diversă gamă de cursuri din țară. Universitatea din Viena este, de asemenea, o instituție importantă pentru educație continuă.

La Facultatea de Științe ale Vieții, cercetarea și predarea se concentrează pe o înțelegere fundamentală a principiilor vieții, organizarea și evoluția acesteia. Disciplinele de biologie, farmacie și științe nutriționale sunt orientate către provocările societale globale. Diseminarea și implementarea cunoștințelor în procese economice și sociale durabile sunt sarcini centrale ale Facultății de Științe ale Vieții.

Despre Parcul Național Lacul Neusiedl – Seewinkel

Parcul Național Lacul Neusiedl - Seewinkel, care trece granița cu Ungaria, a fost înființat în 1993 și se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 300 km2, din care aproximativ 100 km2 sunt pe teritoriul austriac. Zona Lacului Neusiedl - Seewinkel este un spațiu natural unic pentru Austria. Datorita amplasarii pe marginea estica a Alpilor si pe marginea vestica a Micii Câmpii Ungare, este o zona de graniță din punct de vedere istoric dar și biologic, unde specii de plante și animale din Alpi și zonele panonice, asiatice, mediteraneene și nordice pot fi găsite. Această bogăție de specii nu ar fi posibilă fără diversitatea habitatelor: zone umede mari și diverse, pășuni, pajiști, pajiști uscate, stepe de nisip și mlaștini sărate se află una lângă alta ca un mozaic. Mai mult de 340 de specii diferite de păsări au fost înregistrate în zonă. Importanța internațională a acestei arii naturale constă atât în ​​biodiversitatea sa extraordinară, cât și în funcția sa indispensabilă pentru migrația păsărilor euro-africane. Astfel, în zonă au fost deja înregistrate peste 340 de specii diferite de păsări. Parcul Național Neusiedler See - Seewinkel oferă excursii cu ghid pe tot parcursul anului. În plus, fiecare vizitator este liber să exploreze natura din interiorul și din jurul parcului național pe cont propriu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇