Comisia Europeană vrea să planteze 3 miliarde de copaci până în 2030

Comisia Europeană vrea să planteze 3 miliarde de copaci până în 2030

Comisia Europeană își propune să planteze 3 miliarde de copaci în întreaga Europă până în 2030, cu respectarea deplină a principiilor ecologice.

Inițiativa face parte din noua Strategie a UE pentru păduri pentru 2030, adoptată de CE.

Aceasta, spune Comisia Europeană, contribuie la pachetul de măsuri propuse pentru atingerea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030 și a neutralității climatice în UE până în 2050.

Ea contribuie, de asemenea, la îndeplinirea angajamentului UE de a accelera eliminarea carbonului prin absorbanți naturali, așa cum prevede Legea climei.

ADVERTISING

”Pădurile sunt aliați esențiali în lupta împotriva schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității. Ele au funcție de absorbanți de carbon și ne ajută să reducem impactul schimbărilor climatice, de pildă prin răcorirea orașelor, prin protejarea noastră împotriva inundațiilor puternice și prin reducerea impactului secetei.

Din păcate, pădurile Europei suferă multe presiuni diferite, printre altele din cauza schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat al reprezentanței Comisiei Europene în România.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, Strategia se angajează să protejeze cu strictețe pădurile primare și seculare, să refacă pădurile degradate și să asigure gestionarea lor durabilă.

Strategia prevede, de asemenea, elaborarea unor scheme de plată destinate proprietarilor și administratorilor pădurilor care furnizează servicii ecosistemice alternative, de exemplu prin menținerea intactă a unor părți ale pădurilor.

???? Ne propunem să plantăm 3️⃣ miliarde de copaci în întreaga Europă până în 2030, cu respectarea deplină a principiilor...

Publicată de Comisia Europeană în România pe Marţi, 24 august 2021

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇