Casa Verde Fotovoltaice 2023 e blocat. Ministrul Fechet promite că nimeni nu pierde finanțarea

Casa Verde Fotovoltaice 2023 e blocat. Ministrul Fechet promite că nimeni nu pierde finanțarea
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Cum programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat, sunt 90.000 de beneficiari, care aşteaptă decizia instanţei cât mai rapid cu speranţa că vor avea la iarnă panourile pe case.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a precizat că toate termenele vor fi prorogate, astfel încât nimeni să nu piardă finanţarea.

Fechet a vorbit, miercuri seară, la Digi24, despre blocarea programului Casa Verde Fotovoltaice 2023.

Decizia Curţii de Apel Oradea a fost atacată cu recurs şi ministrul speră ca la primul termen situaţia să fie rezolvată – fie i se va da dreptate firmei care a blocat programul şi va fi inclusă în acesta, fie se va da dreptate Administraţiei Fondului pentru Mediu şi programul va fi deblocat.

ADVERTISING

Ministrul Mediului a mai explicat că sunt cinci firme care au depus contestaţii similare şi se aşteaptă la decizii unitare ale instanţelor.

”Eu încerc să nu comentez deciziile instanţei (…) În acelaşi timp, nu pot să nu mă gândesc la cei aproape 90.000 de beneficiari, familii întregi, care sperau să îşi vadă instalate cât mai repede aceste panouri fotovoltaice şi tocmai din acest motiv sper să fie chestiune de zile sau săptămâni până când clarificăm această situaţie”, a declarat Mircea Fechet.

Acesta a precizat că toate termenele vor fi prorogate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Cu siguranţă se prorogă toate acele termene. Asta este ceea ce se va întâmpla, în niciun caz nu ratează cineva cu totul finanţarea din cauza acestui blocaj”, a promis Fechet.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 a fost suspendat, în septembrie, ca urmare a unei hotărâri a Curţii de Apel Oradea, într-un dosar deschis de una dintre firmele care nu a fost validată ca şi instalator de panouri.

Casa Verde Fotovoltaice 2023

Bugetul total al sesiunii 2023 este de aproape două miliarde de lei, din care peste 1,7 miliarde de lei alocat persoanelor fizice şi 17,5 milioane de lei pentru unităţile de cult.

ADVERTISING

Înscrierea persoanelor fizice a avut loc în perioada 19 mai - 23 iunie 2023 prin intermediul aplicaţiei informatice pusă la dispoziţie pe site-ul AFM, iar unităţile de cult s-au putut înscrie în program în perioada 27 - 29 iunie 2023.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇