Publicația Politico a fost cumpărată cu peste un miliard de dolari

Publicația Politico a fost cumpărată cu peste un miliard de dolari

Publisherul german Axel Springer cumpără publicația Politico, a anunțat joi compania germană, care a preferat să nu facă public și prețul achiziției. Cele două companii erau deja asociate în participație din 2014, de când a fost lansat Politico Europe.

Potrivit unor surse apropiate înțelegerii citate de Variety, publisherul ar fi dat peste 1 miliard de dolari pentru publicația cu 15 ani vechime în sfera analizelor politice.

De fapt, potrivit informațiilor publicate de The New York Times la începutul acestei luni, aceasta este și suma pe care proprietarul Politico, Robert Allbritton, o cerea pentru vânzarea activelor.

ADVERTISING

Ce presupune achiziția

Înțelegerea dintre Axel Springer și Politico include restul de 50% din acțiunile deținute în comun de cele două companii la Politico Europe (aflată pe profit din 2019), dar și site-ul de știri IT recent lansat Protocol.

Înțelegerea ar urma să se încheie la sfârșitul anului 2021, după ce primește toate aprobările necesare.

Sub proprietatea Axel Springer, Allbritton va continua ca editor al Politico și Protocol. Echipele editoriale ale Politico SUA, Politico Europe și Protocol vor rămâne aceleași și vor continua să publice separat de alte branduri americane deținute de Axel Springer, precum Business Insider (cumpărată în 2015 cu 442 de milioane de dolari) și Morning Brew, o altă publicație online de business.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Politico are 700 de angajați în America de Nord, în timp ce Politico Europe are aproape 200 de angajați. La începutul acestui an, Politico a achiziționat și site-ul E&E News, cu știri despre energie și mediu.

Allbrighton a înființat Politico în 2006 împreună cu Jim VandeHei, care a plecat în 2016 și a pus bazele unei companii digitale rivale, Axios. La începutul acestui an au apărut zvonuri că Axel Springer ar fi în discuții să cumpere și Axios.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇