Un pinguin a călătorit, din greșeală, 3.000 de km

Un pinguin a călătorit, din greșeală, 3.000 de km

Un pinguin a fost găsit pe țărmurile Noii Zeelande, la aproximativ 3.000 de kilometri distanță de habitatul său natural din Antarctica.

A fost găsit de un localnic, care inițial a crezut că este o jucărie de pluș, conform BBC. „Brusc, pinguinul și-a mișcat capul, așa că mi-am dat seama că este real”, a povestit acesta.

Pinguinul aparține speciei Adelie și a fost botezat de localnici Pingu.

Harry Singh și soția sa se plimbau seara pe plajă, în Birdlings Flat, o așezare la sud de orașul Christchurch, atunci când au descoperit pinguinul.

ADVERTISING

Din imaginile postate de bărbat pe pagina sa de Facebook, pinguinul părea pierdut și epuizat.

"Nu s-a mișcat timp de o oră și părea epuizat”, a povestit Singh.

Acesta a apelat la specialiști, îngrijorat că pinguinul nu intra în apă, ceea ce îl transforma într-o pradă ușoară pentru animalele care cutreieră plaja.

„Nu am vrut ca acesta să ajungă în stomacul unui câine sau al unei pisici”, a spus el.

În cele din urmă, pinguinul a ajuns pe mâinile lui Thomas Stracke, un medic veterinar cu experiență în îngrijirea pinguinilor.

ADVERTISING

Analizele au arătat că biata pasăre era subponderală și deshidratată după călătoria sa de 3.000 de kilometri. I s-au administrat lichide și a fost alimentat printr-un tub de hrănire. Pasărea urmează să fie eliberată pe o plajă sigură din Peninsula Banks.

Doar trei astfel de incidente, în care un pinguin Adelie a fost găsit pe coastele Noii Zeelande, au avut loc până acum. Primele două datează din 1993 și 1962.

În cazul în care s-ar mai repeta, ar putea fi un semn îngrijorător, spun experții.

"Cred că dacă am începe să vedem pinguini Adelie în fiecare an, înseamnă că ceva s-a schimbat în ocean și trebuie să descoperim ce", a declarat Philip Seddon, profesor de zoologie de la Universitatea Otago.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇