O zi în natură, cu clasa, e ca o vacanță petrecută cu prietenii. Iar când în ecuație e cuprinsă și o descoperire, cum foarte rar se întâmplă, momentul e unul care va fi povestit ani de-a rândul.
Li s-a întâmplat unor elevi din Noua Zeelandă, într-o excursie în natură. O doză de noroc, multă curiozitate și momentul a devenit unul ce poate fi cuprins în cărțile de științe.
Totul s-a întâmplat în 2006, dar abia acum au aflat ce descoperire au făcut, când fosilele găsite de ei, în joacă, au fost analizate, arată IFL Science.
”E ireal ca o descoperire făcută de noi, când eram copii, cu atâția ani în urmă, să devină una academică azi”, a declarat Steffan Safey, unul dintre copiii care au făcut descoperirea, devenit între timp vânător de fosile.
S-a dovedit că rămășițele găsite de copii aparțineau unui pinguin care a trăit cu 27 – 34 de milioane de ani în urmă. Școala în care aceștia studiau le-a donat însă unui muzeu abia în 2017 și a durat o vreme până să fie analizate.
Citește și A fost creat, din greșeală, peștele hibrid ”imposibil”
Iar în urma analizelor a rezultat că pinguinul aparținea unei specii necunoscute, care a primit numele Kairuku waewaeroa, una impunătoare, cu o înălțime de 1,4 metri.
Vezi și „Ingredientele vieții” au fost descoperite în Australia. Cât de vechi sunt