O nouă specie de pinguin, cu totul specială, a fost descoperită de un grup de copii

O nouă specie de pinguin, cu totul specială, a fost descoperită de un grup de copii

O zi în natură, cu clasa, e ca o vacanță petrecută cu prietenii. Iar când în ecuație e cuprinsă și o descoperire, cum foarte rar se întâmplă, momentul e unul care va fi povestit ani de-a rândul.

Li s-a întâmplat unor elevi din Noua Zeelandă, într-o excursie în natură. O doză de noroc, multă curiozitate și momentul a devenit unul ce poate fi cuprins în cărțile de științe.

Totul s-a întâmplat în 2006, dar abia acum au aflat ce descoperire au făcut, când fosilele găsite de ei, în joacă, au fost analizate, arată IFL Science.

ADVERTISING

”E ireal ca o descoperire făcută de noi, când eram copii, cu atâția ani în urmă, să devină una academică azi”, a declarat Steffan Safey, unul dintre copiii care au făcut descoperirea, devenit între timp vânător de fosile.

S-a dovedit că rămășițele găsite de copii aparțineau unui pinguin care a trăit cu 27 – 34 de milioane de ani în urmă. Școala în care aceștia studiau le-a donat însă unui muzeu abia în 2017 și a durat o vreme până să fie analizate.

Citește și A fost creat, din greșeală, peștele hibrid ”imposibil”

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iar în urma analizelor a rezultat că pinguinul aparținea unei specii necunoscute, care a primit numele Kairuku waewaeroa, una impunătoare, cu o înălțime de 1,4 metri.

Vezi și „Ingredientele vieții” au fost descoperite în Australia. Cât de vechi sunt


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇