O ciudățenie de pinguin: galben, ca niciunul altul! Și nimeni nu știe de ce

O ciudățenie de pinguin: galben, ca niciunul altul! Și nimeni nu știe de ce

Un fotograf a avut șansa rară de a surprinde, din întâmplare, imagini cu un pinguin rar, pe o insulă izolată din Georgia de Sud. Imaginile în care apare un pinguin galben sunt din decembrie 2019, însă abia acum au fost date publicității.

Un pinguin regal „a mers direct spre noi în mulțimea haotică de foci și mii de alți pinguini regali”, a scris Yves Adams, un fotograf din Belgia, pe pagina sa de Instagram.

La momentul când a surprins imaginile, Adams se afla într-o expediție de fotografie prin Atlanticul de Sud și se oprise pe o plajă din Georgia de Sud. În timp ce își despacheta echipamentul, Adams a observat un grup de pinguini care înota spre mal, iar unul i-a atras atenția în mod deosebit.

ADVERTISING

„Nu am mai văzut și nici nu am mai auzit de pinguini galbeni până acum. Erau în jur de 120.000 de păsări pe plajă, iar asta era singura de culoare galbenă.

Am înnebunit cu toții atunci când ne-am dat seama. Am lăsat tot echipamentul și am pus mâna rapid pe aparatele de fotografiat”, a explicat Adams pentru Kennedy News and Media, conform Live Science.

Citește și Imagini cu un pinguin „confuz”. Ce s-a întâmplat la întâlnirea dintre două grupuri de păsări (Video)

Pinguinii regali (Aptenodytes patagonicus), la fel ca rudele lor apropiate pinguinii imperiali (Aptenodytes forsteri), au de obicei penaj alb-negru, cu un strop de galben în jurul gâtului. Pigmentul galben este „unic pentru pinguini”, deși nu toate speciile au așa ceva.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pinguinul care a atras atenția fotografului are penajul în alb și galben, lipsindu-i negrul (melanina). Atât membrele inferioare, cât și aripile sunt deschise la culoare.

Dacă unii oameni de știință sunt de părere că pinguinul are o afecțiune genetică numită leucism, prin care doar o parte din melanină este pierdută, alții cred că ar putea fi vorba chiar de o pasăre albinoasă. Și unii și alții au însă nevoie de pene pentru teste. Deocamdată, nimeni nu știe cu exactitate ce stă în spatele înfățișării ciudate a păsării.

ADVERTISING

Cert e însă, așa după cum declară Kevin McGraw, de la Universitatea de Stat din Arizona: „Nu cunosc alte imagini sau păsări de acest fel. Fotografiile sunt cu adevărat fascinante”.

Vezi și Acesta este cel mai vârstnic pinguin din lume! Are 41 de ani!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇