Acesta este cel mai vârstnic pinguin din lume! Are 41 de ani!

Acesta este cel mai vârstnic pinguin din lume! Are 41 de ani!

Olde, un pinguin de la Odense Zoo, din Danemarca, a fost declarat cel mai vârstnic pinguin care trăiește în captivitate, el intrând și în Cartea Recordurilor. Olde este femelă și în daneză înseamnă ”Străbunica”.

Vârsta Străbunicii, care ”se ține” încă foarte bine, poate fi confirmată cu acte, pinguinul venind pe lume în 1979 într-o grădină zoologică din Edinburgh, Scoția, după cum arată Upi. Din 2003 se află la Odense Zoo, în Danemarca.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Precedentul record îi aparținea unui pinguin african pe nume Tess, o femelă care a murit la vârsta de 40 de ani în Pueblo Zoo, din statul amercan Colorado. Un mascul din aceeași specie pare să fi ajuns până la 42 de ani, dar vârsta sa nu a putut fi verificată de Guiness Book.

Citește și Aceasta e cea mai înaltă girafă din lume. E în grădina zoologică deschisă de regretatul Steve Irwin, ”Vânătorul de crocodili”

În mod normal, în captivitate, pinguinii pot atinge vârsta de 30 de ani, în condițiile în care în sălbăticie nu depășesc 15 – 20 de ani.

Vezi și Doi delfini albi au fost în sfârșit eliberați, după 10 ani de captivitate. Poveste cu final fericit (Video)