Doi delfini albi au fost în sfârșit eliberați, după 10 ani de captivitate. Poveste cu final fericit (Video)

Doi delfini albi au fost în sfârșit eliberați, după 10 ani de captivitate. Poveste cu final fericit (Video)

Doi delfini albi care timp de peste 10 ani au încântat publicul unui acvariu din Shanghai au fost în sfârșit eliberați. Nu complet, pentru că nu ar rezista chiar în sălbăticie, ci într-un sanctuar din Irlanda, într-o porțiune îngrădită de mare.

Totuși, în final vor avea la dispoziție 32.000 de metri pătrați în care să înoate. În final, pentru că momentan se află într-o porțiune mult mai mică, un bazin care îi ajută să se aclimatizeze. Vor rămâne aici timp de o lună, după care niște porți subacvatice se vor deschide, iar delfinii vor putea explora întreg sanctuarul din arhipelagul Vestmannaeyjar, în sudul țării, o zonă pitorească.

ADVERTISING

Dar până au ajuns aici, Little White și Little Grey au avut de îndurat un drum de 30 de ore și aproape 10.000 de kilometri, pe calea aerului, pe uscat și pe apă. Eliberarea lor a fost amânată de mai multe ori, pentru că a implicat o adevărată desfășurare de forțe, după cum se poate vedea din înregistrarea de mai jos. Fiecare dintre cei doi delfini cântărește 900 de kilograme.

Vezi și Își încep viața atât de adorabili și ajung să cântăreasca și 2 tone! Probabil cel mai ciudat pește din câți există

Deocamdată, îngrijitorii sunt muțumiți: delfinii au un apetit sănătos și interacționează cu ei. În plus, mediul pare să le placă. Little Grey a stat minute bune să cerceteze o pasăre acvatică. Să nu uităm că delfinii au stat timp de 10 ani într-un bazin aflat în interior, așa că schimbarea e majoră pentru ei.

ADVERTISING

Cât despre Little White, aceasta e mai sfioasă, mai precaută. Pe zi ce trece, însă, capătă încredere, așa că toată lumea e optimistă, arată Live Science.

Cei doi, care au circa 12 ani, sunt primii locuitori ai sanctuarului. Au în față o viață de petrecut aici, pentru că speranța lor de viață trece de 40 de ani.

Ambii au fost capturați în zona arctică, pe coasta nordică a Rusiei, când aveau un an, ajungând la acvariul din Shanghai. Noul proprietar al acvariului a vrut însă să le ofere celor doi delfini condiții de viață mai bună, așa ajungând Little Grey și Little White în sanctuarul din Islanda.

ADVERTISING
Two Formerly Captive Beluga Whales Moved to Iceland Sanctuary

Citește și Evoluția a redus acești pești la organe genitale și inimă. Se atașează de femelă și fuzionează cu ea


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇