Am ajuns la un nivel la care chiar putem ajuta animalele de lângă noi. Un pinguin a trecut printr-o operație care i-a dăruit o nouă viață

Am ajuns la un nivel la care chiar putem ajuta animalele de lângă noi. Un pinguin a trecut printr-o operație care i-a dăruit o nouă viață

Un pinguin de 4 ani, din specia Spheniscus humboldti, care trăiește la Chester Zoo, în Marea Britanie, este primul din specia sa care a beneficiat de o operație de cataractă.

Povestea e înduioșătoare și ne arată încă o dată cât de dedicați sunt oamenii care au grijă de aceste animale, practic ale nimănui și totuși ale tuturor.

Îngrijitorii parcului au observat că Munch înota mai încet decât ar fi trebuit și încerca în zadar să prindă peștii aruncați la ora mesei. Dacă un pinguin nu-și poate prinde masa, nici măcar în captivitate, lucrurile nu stau deloc bine.

ADVERTISING

Mai mult, pinguinul se lovea, fără să vrea, de cei din aceeași specie, ceea ce în mod normal nu ar fi trebuit să se întâmple. A fost momentul când a fost chemat un specialist. S-a descoperit că pasărea avea cataractă la ambii ochi. Vedea foarte puțin cu stângul și deloc cu dreptul, relatează IFL Science.

”Lucrez ca medic veterinar de aproape 24 de ani și Munch este primul pinguin pe care l-am operat – cu siguranță nu sunt clienții mei de zi cu zi”, a explicat Iona Mathieson, medicul care a avut misiunea de a-l opera. Potrivit acestuia, a fost singura opțiune.

ADVERTISING

După operație, Munch a fost separat de restul pinguinilor, alături stându-i doar Wurly, partenera sa. Era important pentru Munch să stea departe de grup, dar pentru că pinguinii sunt sociali, era nevoie de partenera sa. Munch o urmează pe aceasta oriunde ar merge și chiar în această perioadă au câteva ouă cărora să le poarte de grijă.

Te-ar putea interesa și Decizia grea luată de un parc zoo din SUA, legat de un cuplu de lei, suflete-pereche (Galerie foto)

Deja se observă că viața lui Munch s-a îmbunătățit, pasărea înotând cu o viteză mult superioară ultimilor ani, spun îngrijitorii săi.

ADVERTISING

Citesște și Acesta este cel mai vârstnic pinguin din lume! Are 41 de ani!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇