O cascadă spectaculoasă a devenit celebră după ce s-a aflat că apa curgea dintr-o... conductă (Video)

O cascadă spectaculoasă a devenit celebră după ce s-a aflat că apa curgea dintr-o... conductă (Video)

Cascada Yuntai este una dintre cele mai importante atracții turistice din China. Însă o înregistrare video arată că apa cascadei curge, de fapt, dintr-o conductă, iar conducerea rezervației naturale a fost nevoită să explice de ce a recurs la această soluție.

Cascada Yuntai este situată în parcul natural cu același nume, cotat cu cel mai înalt nivel de atracție turistică de Ministerul Culturii din China. Dar sursa apei care cade spectaculos peste stânci de la o înălțime de 314 metri nu este naturală, așa cum credeau turiștii, ci o conductă, relatează CNN.

ADVERTISING

După ce imaginile care arată apa curgând din conductă s-au răspândit pe rețelele de socializare, conducerea Parcului Yuntai a explicat că a apelat la această soluție din cauza secetei.

"Cascada nu poate garanta întâlnirea cu publicul în cea mai frumoasă înfățișare a sa din cauza schimbărilor de sezon", a transmis conducerea, adăugând că aceasta a suferit "o mică îmbunătățire în timpul perioadei secetoase".

Conducerea parcului le-a mulțumit internauților pentru vigilență, adăugând că vara aceasta cascada își va întâmpina oaspeții "în cea mai perfectă și mai naturală formă".

ADVERTISING

Deși imaginile i-au uimit pe mulți, unii au felicitat conducerea rezervației pentru decizia de a monta o conductă în locul cascadei.

"Oamenii nu se duc oricum să vadă sursa apei, nu cred că au mințit lumea", a spus un utilizator al rețelei chineze de socializare Weibo.

"Te duci să vezi un păun care își etalează coada, nu să te concentrezi pe fundul lui", a scris altcineva.

Yuntai nu este prima cascadă din China care are nevoie de puțin ajutor, din cauza climei musonice a țării care provoacă perioade de secetă gravă. Cascada Huangguoshu, situată în provincia sud-vestică Guizhou, a fost și ea afectată de secetă. În 2004, în zonă a fost ridicat un baraj pentru ca aceasta să nu rămână fără apă.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇