O caracatiță rară, cu 9 brațe, a fost prinsă în largul Japoniei. Nu Fukushima e de vină!

O caracatiță cu 9 tentacule a fost prinsă în largul coastei Japoniei și a fost la un pas de a deveni cina unei familii. A fost însă observată înainte de a fi gătită și dusă în schimb la muzeu.

Deși în mod normal caracatițele au 8 tentacule, s-a mai auzit de astfel de cazuri. Nu radiațiile sunt de vină, așa cum am putea fi tentați să credem, mai cu seamă ținând cont de tragedia din 2011 de la Fukushima.

Există studii încă din anii '60 care descriu caracatițe neobișnuite, cu mai mult de 8 brațe, inclusiv un exemplar cu 90 de tentacule.

ADVERTISING

Citește și Un pui de focă cum se întâlnește o dată la 100.000 de nașteri (Video)

În cazul de față, explică Michael Vecchione, specialist în nevertebrate la Muzeul Național de Istorie Naturală Smithsonian din Washington D.C., cel mai probabil caracatița și-a pierdut la un moment dat un tentacul.

Se știe că acestea se pot regenera, însă, la un moment dat, ceva nu a mers bine, fiind creat extra-țesut.

Acest țesut în plus a luat forma unui nou tentacul, neterminat însă, pentru că brațul nu e complet regenerat, după cum a explicat specialistul, conform Live Science.

ADVERTISING

Ciudățenia a fost pescuită în Golful Shizugawa, cel care a adus-o acasă fiind Kazuya Sato, de 40 de ani. Mama acestuia și-a dat seama că e un exemplar cum nu mai văzuse. Așa că, fiind încă intact, chiar dacă mort, acesta a fost dus la muzeu pentru a fi studiat.

Vezi și Un calamar gigantic, eșuat pe o plajă din Africa de Sud, uimește oamenii de știință

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇