Neptun trece printr-o schimbare de climă bruscă și inexplicabilă

Neptun trece printr-o schimbare de climă bruscă și inexplicabilă

Neptun pare să treacă printr-o schimbare a temperaturilor fără precedent, care bulversează inclusiv oamenii de știință. De data aceasta, noi chiar nu avem nicio vină, dar asta nu înseamnă că știm ce se ascunde în spatele acestui fenomen.

Neptun, unde temperatura medie este de –220 °C, are nevoie de 165 de ani pământeni pentru a efectua o orbită completă, ceea ce înseamnă că fiecare anotimp de pe planetă durează mai bine de 40 de ani pământeni.

Momentan, în emisfera sudică a planetei este vară, și asta de patru decenii. Cu toate acestea, oamenii de știință nu-și pot explica de ce temperaturile nu cresc, ba dimpotrivă, relatează Science Alert.

ADVERTISING

Un nou studiu, care a cuprins observații făcute timp de 17 ani, arată că pe planetă lucrurile stau chiar invers. Măsurătorile au indicat o scădere globală de aproximativ 8 grade Celsius între 2003 și 2018.

„Această schimbare a fost neașteptată”, a declarat omul de știință Michael Roman, de la Universitatea din Leicester, în Marea Britanie. „Având în vedere că observăm Neptun în timpul verii, noi ne așteptam ca temperaturile să crească, nu să scadă”, a adăugat el, conform IFL Science.

Tot ce știm momentan este că vor fi necesare mai multe studii pentru a elucida misterul din această lume obscură și îndepărtată, pe care oamenii au vizitat-o, cu ajutorul lui Voyager 2, în 1989.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇