Ce se întâmplă în creierul unui microbist când echipa sa pierde sau câștigă

Ce se întâmplă în creierul unui microbist când echipa sa pierde sau câștigă

Oamenii de știință din Chile au vrut să afle ce se întâmplă în creierul unui fan al fotbalului când joacă echipa preferată.

Cercetătorii au analizat 43 de suporteri de fotbal, monitorizând creierul acestora când echipa lor preferată câștiga sau pierdea. Subiecții au fost împărțiți în două grupuri, în funcție de echipa cu care țineau, iar creierul lor a fost scanat când echipa lor câștiga sau pierdea, scrie The Times.

Toți subiecții au urmărit un clip cu 63 de goluri, în timp ce le era măsurată activitatea cerebrală. Concluzia oamenilor de știință a fost că anumite rețele sunt activate când echipa preferată câștigă și altele când aceasta pierde.

ADVERTISING

În mod interesant, atunci când echipa câștiga (dădea goluri), se activa partea creierului responsabilă cu recompensa, iar atunci când pierdea, o zonă a creierului responsabilă cu autocontrolul era inhibată.

În astfel de situații, poate crește probabilitatea unui comportament violent sau scăpat de sub control, spun autorii studiului publicat de Radiological Society of North America.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇