Care sunt cei mai fericiți ani din viață – Studiu

Care sunt cei mai fericiți ani din viață – Studiu

Care este cea mai fericită vârstă? Să fie în copilărie, când singurele griji erau temele? Să fie la 20 de ani, când probabil petreceai mai toate weekendurile? Să fie la 30 – 40 de ani, când și banii te ajutau să ai distracții de mai bună calitate, sau la pensie, când chiar ai timp să te concentrezi pe lucrurile care chiar te fac fericit?

Un studiu amplu, realizat pe 17.000 de persoane aproape de vârsta a treia din 13 țări a ajuns la concluzia că cei mai fericiți ani sunt 30 – 34, informează IFL Science.

ADVERTISING

Citește și O firmă din Cluj va avea un responsabil cu fericirea angajaților

Conform raportului publicat de Springer Social Indicators Research, acești ani sunt doar un apogeu. Nu înseamnă că restul anilor sunt nefericiți. În plus, studiul e cumva subiectiv și depinde mult de ce și-au amintit subiecții.

Apoi, lucrurile pot sta diferit în funcție nu doar de persoană, cât și de țară. În Franța, de exemplu, același nivel de fericire este menținut de la 20 până la 80 de ani.

Apoi, în cazul multora dintre subiecți, indiferent de țară, același nivel al fericirii a fost menținut timp de zeci de ani, după 30 de ani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apoi, vârstnicii au recunoscut că sunt fericiți la vârsta lor, singurele impedimente fiind pensia și starea sănătății. Aceasta este cel mai probabil motivul pentru care au indicat perioada 30 – 34 de ani, când astfel de probleme nu existau, cred oamenii de știință.

Vezi și Primul muzeu din lume dedicat fericirii: S-a deschis în 2020 și îți aduce zâmbetul pe buze

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇