Zece state americane dau în judecată Google: Și-a eliminat concurenţa şi s-a încoronat ca rege al publicităţii online

Zece state americane dau în judecată Google: Și-a eliminat concurenţa şi s-a încoronat ca rege al publicităţii online

Texasul, susţinut de alte nouă state, a dat în judecată Google, companie deţinută de grupul Alphabet.

Google este acuzată de încălcarea legii antitrust pentru modul în care îşi derulează afacerile cu publicitatea online, transmite Reuters.

Procesul intentat de Texas este al patrulea într-o serie de acţiuni în justiţie, federale şi statale, care au rolul să aducă sub control comportamentul considerat incorect al marilor platforme de tehnologie, care s-au dezvoltat semnificativ în ultimele două decenii. Procesul a fost înregistrat în districtul estic al Texasului.

ADVERTISING

Procurorul general al Texasului, Ken Paxton, s-a alăturat anterior procesului Departamentului de Justiţie (DoJ) al SUA împotriva companiei, din luna octombrie.

DoJ acuză compania californiană că şi-a folosit în mod ilegal puterea de piaţă pentru a-i contracara pe rivali. Un număr de 11 state federale s-au alăturat acestui proces.

Statul Texas susţine în plângerea sa că Google domină traseul unei reclame, de la agenţia care o produce către o pagină web sau o aplicaţie mobilă care atrage interesul consumatorului.

ADVERTISING

”Google şi-a folosit în mod repetat puterea monopolistă pentru a controla preţurile şi s-a implicat în înţelegeri pe piaţă pentru a falsifica licitaţiile, într-o încălcare imensă a legii”, a afirmat Paxton într-un video publicat pe Facebook.

Facebook acuză Apple de practici anticoncurenţiale

Compania ”şi-a eliminat concurenţa şi s-a încoronat ca rege al publicităţii online”, a adăugat el.

Cele nouă state care s-au alăturat Texasului sunt Arkansas, Indiana, Kentucky, Missouri, Mississippi, Dakota de Sud, Dakota de Nord, Utah şi Idaho.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇