Și YouTube i-a blocat canalul lui Donald Trump

Și YouTube i-a blocat canalul lui Donald Trump

Platforma video YouTube a blocat canalul preşedintelui american Donald Trump pentru cel puţin 7 zile, invocând riscul de incitare la violenţă.

„Având în vedere preocupările legate de violenţă, vom dezactiva de asemenea comentariile de pe canalul preşedintelui Trump, aşa cum am făcut în cazul altor canale unde există îngrijorări legate de securitate în secţiunea de comentarii”, a transmis YouTube marţi noapte.

O recentă înregistrare video publicată pe canalul lui Trump a incitat la violenţă, a confirmat compania pentru CNN Business. Acel clip a fost înlăturat. YouTube a refuzat să dea detalii privind înregistrarea care a reprezentat o abatere de la politica platformei, însă a precizat că după o săptămână va reanaliza decizia.

ADVERTISING

YouTube era singura platformă majoră din social media care nu îi suspendase accesul lui Trump.

Facebook a suspendat contul pe perioadă nedeterminată, iar Twitter i-a interzis complet accesul lui Trump.

După ce i-a blocat contul lui Trump, Facebook își îndeamnă angajații să nu mai poarte haine cu însemnele companiei

În urma deciziei, nu va mai putea fi încărcat conţinut pe canalul preşedintelui şi nici nu vor mai putea fi făcute transmisiuni live pentru cel puţin şapte zile, perioadă ce poate fi extinsă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform regulilor YouTube, două abateri ale unui canal duc la o suspendare a acestuia pentru două săptămâni, iar după trei abateri blocarea contului este permanentă.

Citește mai multe despre acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇