Trump face încercări disperate să posteze din nou pe Twitter. A scris de pe alte conturi, dar l-au prins și l-au blocat

Trump face încercări disperate să posteze din nou pe Twitter. A scris de pe alte conturi, dar l-au prins și l-au blocat

La numai câteva ore după ce Twitter i-a suspendat definitiv contul personal lui Donald Trump, acesta a încercat să posteze pe rețea de pe contul oficial destinat președintelui SUA. Iată cum a reacționat rețeaua socială.

Rețeua Twitter a anunțat vineri că i-a suspendat definitiv contul personal de pe rețea a lui Donald Trump, invocând riscurile „incitării la violenţă” din partea preşedintelui american, la două zile după ce protestul susţinătorilor săi a degenerat în violenţe, iar clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt.

ADVERTISING

Este o măsură care îl izolează pe Trump, care era obișnuit să le scrie susținătorilor săi în special pe Twitter.

Rămas fără canalul său preferat de comunicare, Trump a încercat să posteze o serie de mesaje pe contul oficial al președintelui Statelor Unite. Acest cont poartă în prezent tot numele lui Donald Trump, dar are extensia @POTUS (President of the United States).

Potrivit Business Insider, prin respectivele mesaje, Trump îi ataca pe Democrați, dar și un act normativ numit Secțiunea 230, care le permite companiilor din IT să controleze conținutul care este postat (interzicându-i să mai transmită ce mesaje dorește – n.red.).

ADVERTISING

Donald Trump a încercat să posteze și de pe contul cu extensia @TeamTrump. Dar și de această dată administratorii rețelei i-au șters mesajele.

De altfel, Twitter a anunțat că a suspendat conturile @POTUS și @WhiteHouse, astfel încât Trump să nu mai poată posta. Rețeaua a anunțat că încă nu desființează încă aceste conturi, dar că nu va evita să o facă pe viitor, dacă va fi nevoie pentru prevenirea unor incidente violente.

ADVERTISING

Citeşte mai multe informaţii despre evenimentele incredibile care au avut loc capitala SUA, în ultimele zile:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇