Twitter i-a suspendat permanent contul lui Trump din cauza riscului de a continua incitarea la violenţă

Twitter i-a suspendat permanent contul lui Trump din cauza riscului de a continua incitarea la violenţă

Twitter a suspendat vineri permanent contul lui Donald Trump invocând riscurile „incitării la violenţă” din partea preşedintelui american, la două zile după ce protestul susţinătorilor săi a degenerat în violenţe, iar clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt, informează AFP.

După o analiză atentă a tweet-urilor recente de pe contul @realDonaldTrump şi a contextului acestora am suspendat definitiv contul din cauza riscului de a continua incitarea la violenţă„, a precizat compania americană într-o postare, potrivit Reuters.

ADVERTISING

Reţeaua socială a şters mai multe tweet-uri ale preşedintelui republican în exerciţiu care a continuat să conteste validitatea alegerilor prezidenţiale şi i-a suspendat acestuia contul care are peste 88 de milioane de urmăritori timp de douăsprezece ore înainte de a-l reactiva joi.

Twitter a anunțat că a suspendat și conturile @POTUS și @WhiteHouse, astfel încât Trump să nu mai poată posta. Rețeaua a anunțat că încă nu desființează încă aceste conturi, dar că nu va evita să o facă pe viitor, dacă va fi nevoie, pentru prevenirea unor incidente violente.

Facebook şi alte platforme au suspendat, de asemenea, profilul lui Donald Trump pe o perioadă nedeterminată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇