Musk spune când va demisiona din postul de director de la Twitter

Musk spune când va demisiona din postul de director de la Twitter

Elon Musk a anunţat că va demisiona din funcţia de director executiv al Twitter doar după ce va găsi un înlocuitor care să accepte acest post.

„Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, voi conduce doar echipele care se ocupă de software şi de servere”, a scris Musk, evident, pe Twitter.

Reacţia sa este la un sondaj de duminică, în care Musk i-a întrebat pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui să demisioneze de la conducerea companiei, promiţând că va respecta ce doreşte majoritatea. La închiderea sondajului, luni, 57,5% dintre cei care au răspuns au spus că ar trebui să demisioneze.

ADVERTISING

Deşi de obicei scrie constant, Musk nu a mai postat niciun mesaj pe Twitter în orele imediat următoare sondajului. Pentru ca ulterior să comenteze sec „Interesant” la multiplele sugestii că rezultatele sondajului său ar fi fost distorsionate de conturi false.

Tot la sugestia unui utilizator care spunea că doar „abonaţii Blue ar trebui să fie singurii care pot vota în sondajele legate de politici”, Musk a replicat: „Bună observaţie. Twitter va face această schimbare”.

Twitter Blue este un abonament cu plată care permite oricui să cumpere un semn de „cont verificat”, o bifă albastră care este asociată contului.

ADVERTISING

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul HarrisX, care a folosit propriul eşantion de utilizatori ai platformei, 61% dintre cei chestionaţi au susţinut rămânerea lui Elon Musk în funcţia de CEO la Twitter.

"Interesant, acest lucru pare să sugereze că avem o uşoară problemă cu boţii pe Twitter", a reacţionat Musk la tweet-ul în care Institutului HarrisX prezenta rezultatele propriului sondaj.

HarrisX susţine că sondajul său a fost realizat independent de Twitter sau de "orice organizaţie care are legături cu Elon Musk".

ADVERTISING

În calitate de proprietar majoritar al companiei private, nimeni nu îl poate forţa pe Musk să plece, însă deciziile derutante din ultimele zile i-au determinat chiar şi pe unii dintre cei mai apropiaţi susţinători ai săi să rupă legăturile cu el.

Decizia de a interzice, săptămâna trecută, un cont care a urmărit deplasarea avionului său privat a fost urmată de o suspendare a conturilor unor jurnalişti care au criticat această interdicţie. Ulterior, a renunţat la asta.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇