Twitter a suspendat, fără explicații, conturile mai multor jurnaliști care scriu și despre Elon Musk

Twitter a suspendat, fără explicații, conturile mai multor jurnaliști care scriu și despre Elon Musk

Twitter a suspendat joi, fără explicaţii, conturile mai multor jurnalişti care scriu despre industria tehnologiei şi inclusiv despre Elon Musk.

Conturile aparţinând lui Donie O’Sullivan de la CNN, Ryan Mac de la New York Times şi Drew Harwell de la Washington Post şi ale altor câtorva jurnalişti de tehnologie au fost suspendate brusc, conform CNN.

„Elon spune că este un campion al libertăţii de exprimare şi blochează jurnaliştii pentru că îşi exercită libertatea de exprimare. Cred că asta pune sub semnul întrebării angajamentul său”, a declarat Harwell pentru CNN.

ADVERTISING

Contul jurnalistului independent progresist Aaron Rupar a fost, de asemenea, interzis. Rupar a declarat pentru CNN că nu a primit nicio comunicare de la Twitter despre interdicţie. „Nimic”, a spus el într-un apel telefonic.

Suspendările vin după ce Twitter a închis tot joi un cont aparţinând lui Mastodon. Contul Mastodon a postat pe Twitter la începutul zilei că oamenii ar putea urmări @ElonJet, contul care urmăreşte avionul privat al lui Musk pe platforma sa, după ce miliardarul a interzis @ElonJet de pe Twitter miercuri.

ADVERTISING

Acest tweet este probabil ceea ce a încălcat regulile Twitter. În încercarea sa de a scăpa de @ElonJet, Musk a introdus noi politici care interzic conturile care urmăresc live locaţiile în care se află oamenii.

De asemenea, Musk a blocat orice cont de la conectarea la astfel de informaţii, aşa cum a făcut Mastodon prin conectarea la contul de pe platforma sa.

Câţiva dintre jurnaliştii ale căror conturi au fost suspendate joi au scris despre interzicerea contului Mastodon şi au subliniat ironia faptului că Musk şi-a propus să promoveze libertatea de exprimare pe platformă.

ADVERTISING

„Libertatea de exprimare este atunci când al doilea cel mai bogat om din lume ameninţă cu acţiuni legale împotriva unui student de 20 de ani pentru că a distribuit date publice care nu îi convin”, a scris Harwell pe Twitter înainte ca contul său să fie eliminat, referindu-se la Jack Sweeney, student universitar care are @ElonJet.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇