Instagram va implementa mai multe protecţii pentru copii

Instagram va implementa mai multe protecţii pentru copii

Platforma socială deţinută de Facebook anunţă o serie măsuri care vizează creşterea securităţii şi intimităţii celor mici.

În primul rând, toate conturile create începând de săptămâna aceasta de cei sub 18 ani vor fi, în mod implicit, private. Asta înseamnă că doar persoanele care primesc aprobarea expresă a utilizatorului pot vedea conţinutul postat de acesta şi îi pot trimite mesaje.

În acelaşi timp, minorilor care au deja cont le va fi afişată o notificare prin care aceştia vor fi încurajaţi să-şi configureze contul pentru a fi privat.

Instagram a fost forţată să ia aceasta măsură de autoritatea pentru protecţia datelor din Marea Britanie, unde legislaţia prevede că platformele online trebuie să seteze ca private conturile celor sub 18 ani.

Totodată, Instagram implementează un sistem automatizat care detectează conturile suspicioase ce încearcă să ia legătura cu minorii. Contul unui adult care este raportat de mai mulţi copii, va fi automat blocat.

Tot pentru cei sub 18 ani, Instagram promite că va limita posibilităţile de targetare cu reclame.

În paralel, Instagram spune că lucrează la un instrument menit să depisteze singur conturile minorilor, fără a le cere acestora să trimită copii ale actelor de identitate.

Citește și:

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇