Alertă de fraudă pe Instagram: Utilizatorii sunt amenințați cu închiderea contului

Alertă de fraudă pe Instagram: Utilizatorii sunt amenințați cu închiderea contului

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează în legătură cu mesajele sau comentariile primite pe Instagram, acestea putând ascunde o tentativă de phishing.

"Atenţie la mesajele sau comentariile primite pe Instagram. În unele cazuri, acestea vin din partea unor conturi controlate de atacatori şi au scopul de a vă determina să le transmiteţi (involuntar) date personale, date financiare sau de autentificare.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În acest caz, atacatorii pretind a fi Centrul de Suport Instagram şi ameninţă cu închiderea contului, dacă datele nu vor fi validate în 24 de ore accesând un anumit link.

Deşi pe această reţea socială link-urile sunt inaccesibile direct, utilizatorii primesc şi indicaţii despre cum pot totuşi accesa acel URL.

Este evident o tentativă de #phishing", explică experţii în securitatea cibernetică pe pagina de Facebook a CERT-RO.

❗Atenție la mesajele sau comentariile primite pe Instagram.👩‍🏫 În unele cazuri, acestea vin din partea unor conturi...

Publicată de CERT-RO pe Marţi, 8 iunie 2021

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!