Apple repară două breşe grave de securitate folosite de Pegasus

Apple repară două breşe grave de securitate folosite de Pegasus

Producătorul iPhone-ului a lansat un patch de securitate pentru iOS, WatchOS şi macOS, care repară două breşe grave de securitate.

Cu mai puţin de o zi înainte de prezentarea noilor iPhone-uri şi anunţarea unor noi versiuni de iOS, WatchOS şi macOS, Apple a lansat un patch de urgenţă şi încurajează utilizatorii să-l instaleze cât mai repede.

Una dintre problemele reparate îşi are originea în componenta CoreGraphics a celor trei sisteme de operare. Primele indicii ale acesteia au fost descoperite de Amnesty International în luna august.

După analizarea fişierelor infectate, s-a descoperit cauza şi s-a făcut imediat legătura cu mecanismul spyware-ului Pegasus. Pe 7 septembrie, raportul a fost trimis către Apple, care, în doar o săptămână, a lansat patch-ul.

A doua vulnerabilitate a fost descoperită în motorul de Safari, WebKit. Nu este clar dacă şi aceasta este legată de Pegasus, însă Apple spune că s-ar putea să fi fost exploatată deja de hackeri.

Apple urmează să-şi prezinte noile iPhone pe 14 septembrie.

Cu aceeaşi ocazie, compania americană va anunţa când vor putea fi instalate cele mai noi versiuni de iOS, iPadOS, WatchOS şi macOS.

Citește mai multe despre scandalul Pegasus:

Iată și articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇