Zeci de morți și răniți după un raid israelian în Cisiordania (Video)

Zeci de morți și răniți după un raid israelian în Cisiordania (Video)

Cel puţin patru palestinieni au fost ucişi, iar câteva zeci au fost răniţi în cursul unei operaţiuni a serviciilor de securitate israeliene în oraşul Jenin din Cisiordania, afirmă surse citate de presa israeliană.

Agenţi ai serviciilor de securitate israeliene au intervenit joi într-o tabără de refugiaţi din oraşul Jenin. Au izbucnit schimburi de focuri cu militanţi palestinieni.

Bilanţul preliminar al confruntărilor este de patru morţi şi peste 20 de răniţi în rândul palestinienilor, conform unor surse din cadrul Autorităţii Palestiniene citate de cotidianul The Times of Israel.

ADVERTISING

Printre persoanele ucise figurează doi militanţi islamişti, din cadrul grupului Jihadul Islamic şi din cadrul filialei militare a organizaţiei fundamentaliste Hamas. Patru dintre răniţi sunt în stare critică.

La operaţiunea israeliană au participat militari, agenţi ai Serviciului de Securitate Internă (Shin Bet) şi poliţişti de frontieră, potrivit cotidianului The Jerusalem Post. Armata israeliană susţine că unul dintre militanţii islamişti eliminaţi în operaţiune era implicat în "activităţi teroriste semnificative", fără însă a oferi detalii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Violenţele s-au amplificat în ultimul an în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est, pe fondul activităţilor israeliene de colonizare şi după o serie de atacuri palestiniene. De la începutul acestui an, 85 de palestinieni au fost ucişi în operaţiuni israeliene sau în timp ce încercau să comită atacuri. De asemenea, 14 israelieni au fost ucişi în atacuri palestiniene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇