Zeci de case au fost inundate și mai multe familii sunt izolate, după o viitură puternică în Alba (Video)

Zeci de case au fost inundate și mai multe familii sunt izolate, după o viitură puternică în Alba (Video)

O viitură puternică s-a produs, joi, în judeţul Alba, în urma ploilor torenţiale, fiind afectate comunele Ocoliş şi Poşaga.

Zeci de case au fost inundate, iar mai multe persoane, între care şi doi copii, au rămas izolate în podurile locuinţelor.

Drumurile de acces în cele două localităţi au fost avariate de viitură.  

Comunele Ocoliş şi Poşaga din judeţul Alba au fost afectate de ploi abundente şi grindină, zona fiind sub avertizare cod roşu.  

Publicată de Lombrea Vasile Alin pe Joi, 15 iulie 2021

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au anunţat că la Ocoliş sunt aproximativ 30 de case şi un bar inundate, iar 11 adulţi şi 2 copii sunt izolaţi în podurile construcţiilor.

ADVERTISING

DJ 750G - drumul de acces în localitate - este avariat şi colmatat.  

La Runc, o alunecare de teren a afectat o casă, iar la Vidolm un autoturism a fost luat de apă şi o casă a fost inundată.  

La Poşaga, o casă este inundată, iar drumul de acces DJ 750F avariat şi colmatat. Până în prezent nu au fost raportate victime.    

Publicată de Lombrea Vasile Alin pe Joi, 15 iulie 2021

Pompierii militari au intervenit pentru a salva două persoane de aproximativ 70 de ani rămase blocate în podul casei, construcţia fiind fisurată, dar şi pentru evacuarea unei femei gravide cu contracţii, în localitatea Ocoliş.  

ADVERTISING

"Transportul acesteia se face pedestru cu ajutorul tărgilor până la drumul naţional, având în vedere faptul că drumul judeţean care face legătura cu comuna a fost distrus de viitură", a menţionat ISU Alba.  

Potrivit sursei citate, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forţelor, fiind mobilizate şi SVSU ale comunelor: Ocoliş, Poşaga, Baia de Arieş şi Sălciua.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇