Victorie pentru Angela Merkel: Guvernul german a înăsprit legea privind lupta împotriva COVID-19

Victorie pentru Angela Merkel: Guvernul german a înăsprit legea privind lupta împotriva COVID-19

Guvernul Angelei Merkel a înăsprit, marți, legea privind lupta împotriva COVID-19, care-i va permite să impună restricţii unitare pe întreg teritoriul german.

Această lege acordă guvernului federal puteri sporite în landuri, după ce în ultima vreme au existat tensiuni referitoare la măsurile antipandemice, relatează AFP.

Restricţiile au fost greu de adoptat la nivel central până acum, împreună cu landurile, competente în domeniul sanitar, în virtutea federalismului german.

Acest proiect, pentru a intra în vigoare, trebuie să fie aprobat de Bundestag (camera inferioară a parlamentului german). El prevede ca, în cazul în care rata incidenţei (care măsoară infecţiile în decurs de o săptămână) este mai mare de 100 pe o perioadă de trei zile, statul federal poate impune:

ADVERTISING
  • interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii,
  • o reducere a contactelor între persoane private,
  • închiderea magazinelor considerate neesenţiale.

La o rată a incidenţei de peste 100, şcolile vor mai primi doar elevi testaţi de două ori pe săptămână. În schimb, unitățile școlare se închid dacă rata incidenţei depăşeşte 200.

Este pentru prima oară când se vor putea impune la nivel naţional, în mod automat, interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii.

Victorie pentru Merkel

Această lege constituie o victorie a Angelei Merkel, o susţinătoare a unei atitudini dure în lupta împotriva covid-19.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Merkel s-a confruntat până acum cu dificultăţi în a se înţelege cu anumite landuri, care aplică cu mai mult sau mai puţin zel măsuri antiCOVID.

În pofida faptului că a gestionat mai degrabă bine primul val al pandemiei, Germania a întâmpinat probleme în oprirea celui de-al doilea val, în toamnă, şi întâmpină probleme în valul trei, marcat de variante ale SARS-CoV-2 mai contagioase.

Rata incidenţei, săptămâna aceasta, este de 140,9 în Germania, unde s-au înregistrat 10.810 de cazuri de covid-19 în ultimele 24 de ore şi 294 de morţi, potrivit Institutului Robert Koch (RKI).

ADVERTISING

Germania a depăşit luni pragul simbolic de trei milioane de contaminări cu covid-19.

Dacă sunteți curioși ce se mai întâmplă în Germania în contextul pandemiei, vă invităm să citiți pe SpotMedia.ro și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇